Daily Archives: October 24, 2021

“Tgk cermin pandang belakang, m4yat bangun” – Kisah Mendeb4rkan Dilalui Pemandu Van Jen4zah Pada 1980an

Seringkali kita terfikir bagaimana agaknya cabaran bekerja sebagai penjaga bilik m4yat mahu pun pemandu van jen4zah. Apatah lagi dalam filem pun ada babak-babak ser4m memb4bitkan dua pekerjaan ini, membuatkan kita sendiri rasa ser4m sejuk membayangkan keser4man dilalui mereka ketika bertugas. Senin Jais, 78, merupakan bekas pemandu van jen4zah dan ambulans …

Read More »

Pengantin Pakai Emas 60Kg Semasa Hari Perk4hwinan, Nak Gerak Pun Sus4h!

Mami jarum kalau nampak ni memang je4lous! Baru-baru ini, seorang pengantin perempuan dari China telah tul4r di media sosial selepas dia memakai emas seberat 60 kilogram pada hari perk4hwinannya. Menurut Tribun, pengantin dari wil4yah Hubei ini telah menarik perh4tian orang ramai ketika majlis perk4hwinannya itu. Namun, tetamu-tetamu yang hadir pada …

Read More »

Menjelang Ki4mat, Kaabah Akan Diangkat Kelangit Bila Berl4ku Perkara Ini…

Gambar Sekadar Hiasan Dalam kehangatan proses meruntuhkan dan perluasan 𝐌𝐚𝐬𝐣𝐢𝐝𝐢𝐥 𝐇𝐚𝐫𝐚𝐦 kini, pada suatu hari nanti antara tanda terbesar semakin menghampiri hari Qiamat adalah dengan runtvhnya Kaabah. Seorang manusia terkutuk yang bergelar ‘Zussuwaiqatain’ dari antara dan berb4ngsa Habasyah dikatakan akan merobohkan binaan suci tersebut. ‘Zussuwaiqatain’ adalah nama gelaran bermaksud ‘si …

Read More »

[Video] Tul4r Restoran ‘𝘊𝘩𝘢𝘳 𝘒𝘶𝘦𝘺 𝘛𝘦𝘰𝘸’ Hias Pelbagai Jenis H4ntu Untuk Menemani “Rasa macam ada yang teman je…”

Zaman sekarang ni dah macam-macam jenis rest0ran kita tengok membawa tema-tema unik untuk menarik perh4tian pelanggan. Jika di Malaysia, mungkin kita pernah dengar tentang kafe yang dihias bertema watak-watak popular seperti Hello Kitty dan Harry Potter. Namun, restoran bertema yang sedang viral kat 𝘛𝘪𝘬𝘵𝘰𝘬 kali ini memang di luar kotak. …

Read More »

Jangan Pasang Ayat-Ayat Ruqyah Di Dalam Kereta! Terdiri Daripada…

Pering4tan kepada anda serta keluarga anda yang mempunyai g4ngguan M4hkluk Halus. Jangan sesekali pasang ayat2 Ruqyah didalam kenderaan kerana orang yang mempunyai g4ngguan bila diperdengarkan ayat2 suci 𝘈𝘭-𝘘𝘶𝘳𝘢𝘯 akan mempunyai tindak balas seperti mer4cau-racau ia cukup bah4ya kepada pemanduan Sekiranya g4ngguan bertambah agr3sif ada kemungkinan risik0 untuk terjun dari kereta …

Read More »

Perginya Se0rang Anak Seni, Mamat Khalid Meningg4l Dunia (𝐀𝐥-𝐅𝐚𝐭𝐢𝐡𝐚𝐡)

Pengarah filem terkenal Malaysia, Mamat Khalid, telah menghembvskan nafas terakhirnya malam tadi akib4t ser4ngan jantung. Khabar sedih itu dilap0rkan oleh Astr0 Awani yang memetik h4ntaran rakan 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩𝘺𝘢𝘳𝘩𝘢𝘮, Pyanhabib Rahman di 𝘍𝘢𝘤𝘦𝘣𝘰𝘰𝘬 milik beliau. Mamat Khalid atau nama sebenarnya Mohamad bin Mohamad Khalid menghembuskan nafasnya yang terakhir di Hospital Slim River, …

Read More »
error: Content is protected !!