(Video) Kisah H4ntu Purdah Kancil Merah Yang Pernah Gemparkan Ramai Tahun 1997

Pelbagai kisah h4ntu yang pernah kita dengari dan biasanya h4ntu yang diceritakan ini berambut panjang dan berpakaian putih. Namun, pernah anda mendengar kisah h4ntu yang berpakaian serb4 hitam dan berpurdah?

Untuk kisah malam ini, ianya mengenai penampakan s0sok wanita berpurdah yang dikatakan terkenal dan pernah menjadi bualan masy4rakat Malaysia sekitar tahun 1997. Digelar ‘𝐡𝐚𝐧𝐭𝐮 𝐩𝐮𝐫𝐝𝐚𝐡’ ia dikatakan sangat dit4kuti oleh ramai anak dara sunti ketika itu sehingga mereka tidak berani keluar rumah.

Apakah m1steri di sebaliknya sehingga h4ntu purdah ini menjadikan anak dara sunti sebagai sasaran dengan menggigit leher dan memakan darah mereka? Ikuti kisah ser4m yang dik0ngsikan menerusi vide0 di bawah ini. Itu pun jika anda ber4ni mendengarnya!

Kisah penampakan yang dipanggil h4ntu purdah ini telah viral pada 1997. Namun, sebenarnya ia bukan h4ntu tetapi seorang perempuan yang telah membuat perjanjian dengan sy4itan.

Kisah ini bermula apabila seorang pelajar universiti merasakan dirinya h0doh dan dia telah dipinggirkan oleh kawan-kawannya yang lain.

Setelah itu, pelajar ini membuat keputusan untuk berjumpa dengan seorang b0moh ata tujuan untuk kecantikkan dirinya. B0moh ini telah memberi am4ran supaya perempuan ini menjaga pantang l4rang yang diberikan.

Nak tahu apa p4ntang larangnya? Pantang larangnya ialah dia tidak dibenarkan melihat atau tengok cermin selama 44 hari.

Setelah kembalinya perempuan itu ke universiti, dia mempunyai ramai peminat dan kawan yang ingin berkawan dengannya secara tiba-tiba.

Maka itu, dia mempunyai keinginan untuk melihat dirinya dan wajahnya yang sekarang di dalam cermin. Setelah dia tidak tahan dengan g0daan dan keinginannya, dia telah mel4nggar pantang l4rang dengan melihat cermin.

Secara tiba-tiba wajahnya bertukar menjadi h0doh dan burvk. Oleh itu, dia telah memakai purdah untuk menutup wajahnya yang burvk itu.

Apabila dia berjumpa semula dengan b0moh itu, b0moh itu berkata “untuk pulih daripada sump4han ini, dia perlu minum 44 darah anak dara sunti.”

Jadi, banyak cerita tentang penampakkan h4ntu purdah pada tahun ini. Katanya h4ntu purdah ini menaiki kereta kancil merah dan suka meronda-ronda di taman untuk mencari m4ngsa.

Ser4ngan h4ntu purdah ini dikatakan ia akan mengigit leher anak dara sunti untuk makan darah-darah mereka. Ketika kisah ini ditul4rkan, ramai anak dara takut untuk keluar rumah terutama selepas waktu asar kerana h4ntu ini dikatakan aktif mencari m4ngsa pada itu.

Tidak dinafikan, perkara-perkara m1steri yang berlaku ini mungkin berpunc4 daripada sejarah hitam yang tidak ‘el0k’. Apa pendapat anda dan benarkan kej4dian ini berlaku atau sekadar kisah d0ngeng sahaja?

Tonton vide0 di bawah:

Sumber: Siakapkeli

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!