[Video] Tul4r Restoran β€˜π˜Šπ˜©π˜’π˜³ π˜’π˜Άπ˜¦π˜Ί π˜›π˜¦π˜°π˜Έβ€™ Hias Pelbagai Jenis H4ntu Untuk Menemani β€œRasa macam ada yang teman je…”

Zaman sekarang ni dah macam-macam jenis rest0ran kita tengok membawa tema-tema unik untuk menarik perh4tian pelanggan. Jika di Malaysia, mungkin kita pernah dengar tentang kafe yang dihias bertema watak-watak popular seperti Hello Kitty dan Harry Potter.

Namun, restoran bertema yang sedang viral kat 𝘛𝘪𝘬𝘵𝘰𝘬 kali ini memang di luar kotak. Menerusi akaun @themekpah.16, restoran yang dikenali sebagai ‘𝘊𝘩𝘢𝘳 𝘒𝘶𝘦𝘺 𝘛𝘦𝘰𝘸 𝘏𝘢𝘯𝘵𝘶’ ini dihias dengan pelbagai jenis pr0p dan hiasan bertemakan h4ntu2 tempatan.

Melalui vide0 berdurasi 20 saat itu, wanita ini berkongsi pengalamannya makan di ‘kedai hantu’, di mana hampir keseluruhan kedai tersebut ditempatkan ‘hantu’, termasuklah tengkorak yang memegang kod QR Mysejahtera. Rasa macam bertukar alam!

“Ada banyak hantu, hantu pocong, pontianak, bunian, penanggal, kuntilanak, matilanak”

Kedai itu dikatakan bertempat di Batu Caves, Selangor. Antara ‘h4ntu’ yang dilihat melalui video tersebut termasuklah pocong, penanggal, tengkorak, pontianak dan ahli sihir. Ada juga ‘h4ntu2terbang’ di atap kedai tersebut, diperbuat dari kain-kain yang digantung serta topeng yang menyer4mkan.

Vide0 ini tular di 𝘛𝘪𝘬𝘵𝘰𝘬 baru-baru ini dengan bilangan like melebihi 50 ribu, dan meraih pelbagai k0men dari netiz3n. Rata-rata netiz3n bersel0roh jika akan ada ‘m4khluk’ yang sebenar akan datang sertai kedai itu.

Haa… jaga-jaga kalau k0rang nak ke sana. Jangan sampai ada yang ikut balik, ya?

Sumber: Lobakmerah

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!