W4rga Emas 80 Tahun Sembelih Isteri Guna P4rang. Bila Ditanya Ini Sebabnya…

Seorang w4rga emas berusia 80 tahun ditahan lepas dia bertind4k sembelih isterinya di kediaman mereka di Sulawesi Selatan.

Menurut Sinar Harian, pasangan tersebut sudah berkahwin selama 40 tahun dan telah bercer4i. Namun, w4rga emas bernama Haji Andi Soto itu bagaimanapun rvjuk semula dengan isterinya yang berusia 60 tahun 2 bulan kemudian.

Kej4dian tu berlaku pada waktu subuh 4 November lalu di mana Andi yang baru saja selesai s0lat dan menyedari isterinya, Hajah Isa baru terjaga dari tidur.

Andi kemudian terus mengajak isterinya untuk mel4kukan hvbungan s3ks namun dit0lak membuatkannya terus mar4h dan bertind4k di luar kawalan.

“Berdasarkan pengakuan pel4ku, dia mendapati isterinya terbangun untuk minum sehingga timbul (n4fsu) sy4hwat. Dia ber4ng kerana ajakannya untuk mengadakan hvbungan s3ks ditolak isterinya. Dia terus mengambil parang dan meny3mbelih mangsa,” kata jurucakap p0lis, Abdul Rahim.

Salah seorang daripada lima anak pasangan tu, Andi Asrul memberitahu yang bapanya pernah dir4wat di sebuah hospital di Makassar pada tahun 2013 kerana selalu berhalusinansi dan berprasangka buruk terhadap orang lain.

“Ramai ahli keluarga yang takut dengannya. Tetapi, bapa saya kadangkala berada dalam keadaan n0rmal dan baik.”

Menurut Detik News, disebabkan keadaannya sebegitu sebelum ini dan untuk pastikan m0tif sebenar, pihak p0lis dikatakan akan buat ujian kesihatan ment4l terhadap Andi Soto.

Andi didakwa di bawah Pasal 44 Undang-undang Keker4san Dalam Rumah Tangga. Jika disabit bersalah, dia boleh dikenakan hukvman penj4ra sehingga 15 tahun.

Hancur rumah tangga dibina selama 40 tahun… Entah apa lagi yang atuk ni pernah buat dekat isteri dia sebelum ni…

Sumber: LobakMerah

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!