Bulan Madu Bertukar Tr4gedi, Pengantin Perempuan Ceder4 Parah B0m Zaman Per4ng Dunia Meletup

Sudah menjadi kebiasaan para pengantin baru pada umumnya pergi berbulan madu selepas bergelar suami isteri.

Namun m0men indah bagi pasangan Norbert Varga dan Lidiia Makarchuk ini bertukar tr4gedi apabila sebuah b0m lama dari Per4ng Dunia Pertama didapati meletvp dil0kasi bulan madu mereka.

Memetik lap0ran The Sun, pasangan tersebut ketika itu sedang berkhemah di Gunung Carpathian, berdekatan Hungary bersama keluarga dan rakan terdekat sekaligus berbulan madu di sana.

Tr4gedi tersebut bukan sahaja meng4kibatkan keceder4an parah pada mata kiri dan wajah Lidiia, malah turut memakan k0rban nyawa iaitu adik lelakinya, Myroslav setelah 2 jam bertarung ny4wa di tempat kej4dian.

“Awalnya saya rasa seperti muka saya dibaling dengan batu, lebih-lebih lagi di kawasan hidung.

“Kemudian telinga saya berdesing, namun lepas itu saya dah tak dengar apa-apa.

“Saya pusing dengan keadaan menekvp wajah saya dengan tangan dan mula berd0a untuk diri sendiri.

“Seketika baru saya sedar bukan sahaja saya, semua yang ada di situ sedang mengerang kesakitan,” kata Lidiia, memetik laporan The Sun.

Bercakap mengenai kem4tian adik lelakinya, ujar Liidia dia boleh mendengar sang adik tercungap-cungap namun ketika itu dia sendiri sedang terlantar kes4kitan. Liidia juga mengaku berasa kesal atas kem4tian adiknya kerana tidak sempat mengucapkan ‘selamat tinggal’.

Menurut The Sun, Liidia dan beberapa orang lagi yang cedera p4rah akib4t insid3n tersebut tiba di h0spital tujuh jam setelah letupan berlaku, selepas 90 minit menunggu bantuan tiba.

B0m tersebut diduga berasal dari peper4ngan Russia menentang Austria-Hungary pada tahun 1916, tepatnya semasa Per4ng Dunia Pertama. B0m lama itu kembali ‘hidup’, dipercayai kerana dipicu oleh unggun 4pi di tapak perkhemahan tersebut.

Sumber: Siakapkeli, Thesun

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!