Hanya Kerana Mintak RM50 Sanggup Gali Kvbur Sembunyikan M4yat Isteri Dalam Rumah. Apa Jadi Selepas Tu Mengejutkan….

Rela tidur dengan mayat isteri yang dibunuh selama lebih 40 hari. Bukan itu sahaja, disebabkan ketakutan, m4yat wanita m4lang itu ditanam di dalam bilik tidur dalam rumah.

Itu kejadian mengerikan dan menggemparkan yang berlaku di Kabupaten Indramayu, Jawa Barat, Indonesia seperti yang dilaporkan di beberapa portal tempatan di republik itu. Tr4gedi itu bermula apabila isteri m4ngsa m4ti dicekik gara-gara meminta wang untuk membeli barang dapur. Aduh!

Wang yang dimintanya hanya RS150,000. Kalau convert dengan duit Malaysia, tidak sampai pun RM50 pun. Susah nak jangka kerana barangkali hidup di sana sangat susah ditambah dengan masalah rumah tangga yang tidak berkesudahan walaupun kedua-duanya sudah berumur 65 tahun.

Kemudian, anak-anak mereka dikatakan tidak pernah balik jenguk mereka. Sedihnya!

Jiran-jiran berdekatan pula ingatkan pasangan suami isteri itu tidak mempunyai mas4lah. Namun, hakikatnya, tidak betul. Kisah m4lang itu terb0ngkar apabila ketua kampung datang ke rumah m4ngsa kerana sudah lama tidak nampak kelibat pasangan itu.

Disebabkan pintu terkunci dari dalam, mereka redah sahaja dengan masuk melalui tingkap. Bau bvsuk yang mencurigakan di dalam bilik membuatkan ketua kampung dan penduduk terkejut melihat lelaki itu sedang duduk mengelamun seorang diri.

Apabila ditanya di mana isterinya, dengan selamba dia berkata, si isteri sudah lari dari rumah.

Namun, ketua kampung curiga dengan jawapan itu dan perlahan-lahan cuba mencari punca bau bvsuk. Akhirnya perbuatan durj4na svspek terbongkar.

Apa yang agak mengejutkan, pada malam lelaki itu mencekik dan membvnuh isterinya, dia sempat lagi meronda kampung dengan penduduk lain. Macam tiada apa-apa yang berlaku! Kes seumpama ini wajar dijadikan pengajaran. Jangan terlalu mengikut em0si kerana menyesal kemudian, tiada gunanya.

Usia tua yang sepatutnya diisi dengan aktiviti beribadah dan keluarga terpaksa dihabiskan di dalam penj4ra selama 15 tahun.

Sumber: Sinarplus, Tribunenews

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!