(Video) ’Kelibat Putih’ Did4kwa P0tianak Di Kawasan Hotel Terbengk4lai Bikin Ser4m

Baru-baru ini tular rakaman video pendek beberapa saat yang memaparkan satu ent1ti berwarna putih yang dipercayai seakan p0ntianak pada siang hari.

Menurut Suara, kejadian m1steri itu dikatakan berlaku di satu kawasan hotel us4ng yang sudah terbengkalai di Balikpapan, Kalimantan Timur di Indonesia.

Kata laporan itu, video tersebut dirakam dan dimuat naik di laman 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 @𝐛𝐚𝐥𝐢𝐤𝐩𝐚𝐩𝐚𝐧𝐩𝐨 berserta kapsyen ringkas mengenai situasi ser4m berkenaan.

“Terakam daripada kamera telefon sesosok m1steri yang menggunakan pakaian putih berambut panjang yang dipercayai p0ntianak.

“Kejadian itu terjadi ketika kerja-kerja pembersihan semula di sebuah kawasan hotel lama yang sudah terbengkalai di Balikpapan,” tulis kapsyen tersebut, memetik Suara.

Berdasarkan rakaman, perakam pada asalnya dipercayai mahu merakam suasana tapak kawasan hotel tersebut, namun dia tidak sengaja terakam ke arah sudut penampakan ent1ti itu.

Menyedari terakam kelibat m1steri itu, si perakam lantas memalingkan kamera telefon ke arah lain, kemudian berbalik semula ke sudut tadi dan dikatakan ent1ti itu masih ada di situ, lapor Suara lagi.

*slide ke kanan untuk melihat video

Sumber: Siakapkeli

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!