Din4fikan Hak Oleh KFC Kerana πŽπŠπ”, Luahan Wanita Ini Undang Kem4rahan Netiz3n

Pandu lalu merupakan antara kemudahan yang diberikan kepada pelanggan untuk membeli makanan tanpa perlu keluar dari kereta dan memudahkan para pelanggan. Apakah perasaan anda apabila hak anda din4fikan untuk membeli makanan secara pandu lalu kerana anda ‘istimewa’?

Terbaharu, pengguna 𝐓𝐢𝐤𝐓𝐨𝐤 @𝐚𝐢𝐫𝐚_𝐦𝐞𝐨𝐫 telah berkongsi luahan kekecewAan apabila dirinya tidak boleh membuat pesanan di pandu lalu KFC. Aira merupakan seorang kelainan upaya kerana pek4k bisu dan mahu membuat pesanan di pandu lalu tetapi dirinya diminta untuk masuk ke dalam restoran untuk membuat pesanan.

Bayangkan perasaan Aira yang sudah lapar dan beratur di kaunter pandu lalu tetapi perlu masuk ke restoran pula untuk membuat pesanan. Menurut pekerja KFC itu, Aira perlu membuat pesanan di dalam kerana tidak boleh mengambil pesanan melalui ‘screen’ sedangkan sebelum ini boleh. Oleh itu, Aira mahu suara kecilnya didengar dan meminta pihak KFC menaik taraf screen untuk golongan pek4k bisu.

Video tersebut tul4r di media sosial dan mendapat perhatian netiz3n. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netiz3n menz4hirkan rasa simp4ti kepada wanita tersebut yang terpaksa berdepan dengan situasi seperti itu.

Malah, para netiz3n juga mendes4k agar pihak KFC menaik taraf sistem mereka agar kej4dian seperti ini tidak berulang dan orang kurang upaya juga akan mendapat layanan sama rata. Bukan itu sahaja, para netiz3n turut menzahirkan rasa kecew4 kerana layanan yang diberikan kepada wanita terb4bit.

Lantaran video yang tular itu, pihak KFC telah meminta maaf kepada wanita tersebut dan mengatakan tind4kan sewajarnya telah diambil. Diharap dengan perk0ngsian wanita ini, tiada kejadian seperti ini berulang dan dapat memberi kesedAran kepada orang ramai.

Sumber: THEVOCKET

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!