(Video) Pengemis C4nggih Di China Hanya Guna QR Pay Untuk Terima Sedek4h

Bercakap mengenai bersedek4h, pastinya kita perlukan wang tunai untuk diberikan kepada orang yang memerlukan. Jumlah yang diberikan pula haruslah mengikut kemampuan masing-masing supaya lebih afdh4l.

Boleh dikatakan kebanyakan negara menggunakan cara yang sedia ada seperti ini. Namun, berbeza pula dengan negara China kerana negara itu menggunakan kaedah yang lebih canggih berbanding negara-negara lain.

Ini kerana, pengemis di China hanya menggunakan kaedah QR Pay untuk diberikan sedekah. Cara tersebut telah diin0vasikan selama hampir dua tahun malah semakin banyak digunakan ketika negara Temb0k Besar itu dilanda wab4k Covid-19.

Ramai yang kagum dengan cara tersebut malah ada yang mengatakan bahawa Malaysia juga seharusnya menggunakan kaedah itu kerana ia dilihatkan sebagai cara yang inovatif untuk diaplikasikan.

Di bahagian komen ada yang bergurau mengatakan mereka juga boleh membeli secara online bila menggunakan cara QR Pay itu. Bukan itu sahaja, mereka juga menulis yang mereka mampu untuk membeli barang dengan mudah.

Harapnya, di Malaysia nanti akan mula guna cara seperti China kerana kaedah ini sangat menyenangkan orang ramai. Tambah pula keadaan dunia dengan negara-negara yang membangun sekarang, memang amat digalakkan untuk aplik4si cara sebegini.

Sumber: LOBAKMERAH

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!