Walaupun Sudah Berusi4 78 Tahun Namun Pakcik Ini M4sih Keluar Mencari Rezeki Dengan Menju4l Sayur

Usia Menjangkau 78 Tahun Masih Keluar Mencari Rezeki, Pakcik Jual Sayur Buat Ramai Tersentuh Hati
Usia yang menjangkau 78 tahun sepatutnya perlu berehat menghabiskan sis4 hidup di rumah, tetapi lain pula kisah seorang lelaki warg4 emas yang dipanggil Mbah Dalimin ini.

Demi kel4ngsungan hidup, pakcik tersebut duduk menunggu pelanggan dengan menjual sayur kangkung tepi jalan di sebuah d4erah yang terletak di Kota Surakarta, Jawa Tengah.

Aksi jualan Mbah Dalimin dirakam seorang pengguna laman Instagram, Mas Ahmad Thoric yang memu4t naik beberapa keping gambar sehingga meraih perhatian warg4net Indonesia beberapa masa yang lalu.

Menurut Mas Ahmad, pakcik itu akan mula menjual sekitar jam 6 pagi malah gemar bersembang bersama pelanggan terutama mengenai zaman pemerint4han Jepun dahulu.

Walau bagaimanapun, pemuda berkenaan berkata Mbah Dalimin meng4lami mas4lah pendengaran oleh kerana seiring dengan peningkatan usia dimana setiap pertanyaan perlu ditulis melalui buku.

Mengakhiri posting itu, dia menyeru orang ramai yang tinggal di kawasan berhampiran agar dapat memb4ntu Mbah Dalimin dengan membeli jualan sayur sekiranya mempunyai rezeki yang lebih.

Rata-rata warg4net tersentuh hati melihat gambar tersebut selain mend0akan Mbah Dalimin sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki dalam kehidupan.

Sumber: MajalahPerdana

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!