Lelaki Ni Kongsi Pengalaman M!stik, Hidap Penyakit ‘Mister!’ Dipercayai Hanya Kerana Sebatang ‘Driftw00d’

Setiap daripada kita mesti punya minat tersendiri dalam sesuatu benda yang kita panggil hobi. Antara hobi yang cukup popular pada masa sekarang ni adalah membela ikan hiasan.

Bagi peminat ikan hiasan, memiliki akuarium adalah satu kemestian agar ikan-ikan yang dibela berada di tempat yang selesa. Selain itu, akuarium ini juga dipercantikkan lagi dengan pelbagai hiasan.

Salah satu hiasan yang cukup sin0nim dalam akuarium penggemar ikan hiasan adalah driftw0od. Driftw0od atau kayu hanyut ini sememangnya mampu menaikkan lagi ciri estetika akuarium ikan hiasan.

Tak din4fikan, driftwo0d ni memang cantik pada luaran, namun lain pula ceritanya dengan pengguna 𝘍𝘢𝘤𝘦𝘣𝘰𝘰𝘬 yang dikenali sebagai Amert Ramli ini. Siapa sangka, hanya kerana sebatang driftwood, lelaki ini terpaksa mengal4mi satu pengalaman m1stik dalam hidupnya. Ikuti perkongsian Amert Ramli di bawah ini.

Kerana sebatang Malaysian driftwood

Sebelum tu, kita backstory sikit bab Malaysian driftwood ni. Malaysian driftwood ni sebenarnya supplier dapat memang raw, asli dari hutan. Bukan dibuat dan bukan man made. Sampai je ke tempat supplier dari tempat kutipan (hutan), memang kot0r dan bersalut tanah. Jadi diorg akan cuci-cuci dulu sebelum dijual. Settle backstory.

Ingat lagi tak tempoh hari saya ada post bab s4ntau? Okay bab s4ntau letak tepi kejap, tapi ini berkaitan dengan benda m1stik dan tajuk cerita diatas, driftwood.

Sakit yang saya kena, salah satu punc4nya adalah disebabkan gangguan m4khluk halus. Period. Fakta dan takda pertikaian. Dua orang peruqyah saya jumpa (pusat perubatan berlainan), dua-dua orang bagi explain4tion yang sama.

Cacar air yang saya kena, penuh satu badan, mereb4k dalam jangka masa pendek. Gatal menggila apabila tiba tengah malam adalah disebabkan oleh m4khluk h4lus bernama H4ntu Galah (atau sesetengah tempat panggil H4ntu Panjang).

Kalau terkena kencing dia, akan buat pes4kit tu mcm terkena jangkitan 𝘏𝘦𝘳𝘱𝘦𝘴, 𝘏𝘐𝘝 atau 𝘬𝘢𝘺𝘢𝘱 di seluruh badan dan memang m4khluk ini kalau dia marah pada seseorang, dia akan buat macam tu. Dalam kes ini adalah saya.

Kayu driftwood , yang saya beli haritu adalah kayu kepunyaan makhluk halus tersebut. Dalam segudang punya banyak kayu yang ada, saya tidak bernasib baik dan memilih kayu tersebut. Nasib badan la Amert.

Gatal satu badan, busuk macam bau n4jis

Sekarang kita story sikit bab tier m4khluk halus ni. Makhluk halus macam manusia jugak, ada baik ada yang sebaliknya. H4ntu galah adalah yang dalam group sebaliknya dan dia ni tier tinggi juga, dibuat sebagai belaan oleh para dukvn ilmu hitam, dukvn org asli atau pengamal keb4tinan.

Senang cakap, setakat h4tu raya, pelesit, t0yol, pen4nggal tu semua grade bawah dari dia. Dia lagi up. Habis bab story. Jadi penyakit macam mana Amert kena?

Gatal satu badan dan mengeluarkan bau yang busuk macam bau n4jis. Bila kita buka ruqy4h, lagi kuat gatal dia. Kuat dia mel4wan.

Badan akan penuh t0ksik, dia akan prevent tuan-tuan dari buang air besar. Saya kena 5 hari tak rasa nak buang air besar tuan-tuan. Seluruh badan akan jadi hit4m gelap macam terkena bis4 dan kulit kering menggelupas macam sisik.

Tapi Alhamdulillah, hari ni Amert dah semakin okay. Jadi peminat ikan hiasan di luar sana, kalau nak beli driftw0od untuk hias akuarium korang hati2 ya.

Sumber: Siakapkeli

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!