Hajat Ingin Mencvri ‘Melekat’ Di Temb0k Pagar Sampai Pagi

CHUKAI, TERENGGANU – Hajat seorang lelaki yang mahu memecah masuk sebuah rumah di di Bukit Kuang tidak kesampaian apabila svspek ‘melekat’ di tembok pagar rumah berkenaan. Mummy Knowmaa, yang memuat naik gambar dan video itu berkata, kej4dian itu berlaku di rumah kakaknya di mana svspek cuba memecah masuk rumah itu pada malam tadi.

“Pencuri nak masuk rumah kakak saya malam tadi. Si pencvri itu panjat tembok pagar rumah, tetapi dia terlekat di situ. Tak dapat naik, tak dapat turun dan berada di situ sehingga hari cecah.

“Tak tahu bagaimana dia boleh melekat di situ. Mujur orang Bukit Kuang tidak mengambil tind4kan membel4sahnya,” katanya.

Berdasarkan gambar yang dikongsi, svspek kelihatan bertahan di tembok pagar itu dengan tangannya dan kakinya berdiri di celah lubang angin.Svspek yang dikenali sebagai Bukhari, berusia 34 tahun, berasal dari Kampung Lubok Stol, Rantau Panjang itu kemudian dit4ngkap oleh penduduk kampung sebelum menghubungi pihak p0lis untuk datang menjemputnya ke b4lai.

Sebuah kereta peronda p0lis yang tiba di lokasi kejadian kemudian menggari tangan svspek dan membawanya ke b4lai untuk tind4kan selanjutnya.

Sementara itu di media sosial, netiz3n berpendapat berkemungkinan pemilik rumah telah ‘memagar’ rumahnya dengan ayat-ayat Quran.

Sumber: MAJALAHPERDANA

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!