T4kut Tak Jadi Kahwin, Seorang Ibu Sanggup Biar Teman Lelaki Der4 Anak

Akib4t bimbang perkahwinannya bersama teman lelaki dibatalkan, seorang wanita berusia 19 tahun sanggup mendiamkan diri daripada membela nasib anaknya yang dipercayai dider4 dengan kej4m oleh teman lelakinya di Kota Batu, Jawa Timur, Indonesia.

Kanak-kanak perempuan dicucuh dengan putung r0kok


Sekadar gambar hiasan

Menurut Ketua Polis Batu, Nyoman Yogi Hermawan, suspek yang berusia 25 tahun itu dikatakan tinggal di rumah kekasihnya bersama m4ngsa sejak Ogos lalu hingga bulan Oktober. Kanak-kanak perempuan berusia dua tahun lima bulan berkenaan dipercayai dicucuh putung r0kok serta disimbah air p4nas.

Walau bagaimanapun, ibu m4ngsa enggan membuat laporan p0lis berhubung kej4dian berkenaan kerana bimbang perkahwinan bersama kekasih hatinya itu dibatalkan.

Mungkin mereka merancang untuk berkahwin dalam masa terdekat sebab itu mereka tinggal dalam rumah yang sama sejak Ogos lalu dan sejak itu lah m4ngsa dider4. Sebab ibu m4ngsa rasa tertekan. Dia takut kalau tak jadi nikah macam mana yang dirancang.

Hasil pemeriksaan lanjut mendapati suspek melakukan penderaan atas sebab faktor ekonomi di mana dia menganggap bahawa anak kepada teman wanitanya itu adalah bebanan buat dirinya kerana kanak-kanak tersebut bukan darah dagingnya.

Sering bergaduh dengan ibu m4ngsa


Sekadar gambar hiasan

Dalam pada itu, lelaki berkenaan turut mengatakan bahawa mangsa merupakan seorang yang cerewet dan dia dikatakan sering berg4duh dengan ibu m4ngsa.

Meskipun mereka belum bernikah, namun mereka telah tinggal bersama secara rasmi. Apabila berl4kunya perg4duhan, kanak-kanak tersebut menjadi mangsa untuk dia melepaskan geram. Ia tercetus kerana ada masalah dengan ibu m4ngsa. Walaupun belum berkahwin secara rasmi tapi mereka dah tinggal bersama.

Susulan daripada itu, bapa saudara m4ngsa membuat keputusan untuk melaporkan k3s pender4an anak saudaranya kepada pihak p0lis untuk tindakan lanjut. Pihak polis berjaya menahan teman lelaki ibunya dan akan did4kwa mengikut undang-undang dibawah Akta Perlindungan Kanak-Kanak.

Sumber: OHBULAN!

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!