M0t0sikal Terbang Pertama Di Duni4, Mampu Capai Kel4juan 100km/j Selama 40 Minit

Sebuah syarikat dari Jepun telah berjaya mengeluarkan satu reka4n terbaharu mereka, motosikal terbang. Motosikal terb4ng atau h0verbike itu diberi nama ‘XTurismo Limited Edition’.

Motosikal terbang itu dilengkapi dengan enjin k0nvensional dan empat motor yang diku4sakan oleh bateri. A.L.I Technologies adalah syarikat pengeluar motosikal terbang ini dan mereka menjanjikan ianya mampu terbang pada kelajuan 100 kilometer per jam untuk tempoh 40 minit.

Menurut lap0ran Indian Times, syarikat A.L.I Technologies ini dibiayai oleh Mitsubishi Electric dan Kyocera. Mereka mula menerima tempahan pada hari yang sama pelancaran dan dem0nstrasi yang diadakan di sebuah litar lumba di Fuji, Jepun.

A.L.I Technologies menyasarkan untuk mengedar 200 unit motosikal terbang ini sebelum pertengahan tahun 2022. Harga sebuah motosikal terbang model XTurismo Limited Edition ini pula telah ditetapkan pada USD 682,000.

Video dem0strasi motosikal terbang itu boleh ditonton di bawah, hasil perk0ngsian daripada @KenKobayashi melalui 𝘛𝘸𝘪𝘵𝘵𝘦𝘳.

Sumber: LOBAKMERAH

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!