Pusat Penged4r TOYOTA Ini M4sih Utuh Selepas 46 Tahun Terbiar

Bagi pengumpul kereta new old stock (NOS) atau kereta antik, mereka mungkin menganggap kota ini seperti harta k4run. Sebuah pusat pengedar Toyota telah di4baikan selama beberapa dekad, lengkap dengan kereta yang dijualnya.

Pusat pengedar Toyota itu terletak di Cyprus dan telah ditinggalkan selama 46 tahun. Namun, kereta klasik kelihatan masih utvh sejak ditinggalkan pada tahun 1974.

Pusat pengedar kereta ini terletak di Varosha, Famagusta, di mana kawasan itu telah ditinggalkan oleh penduduknya selama beberapa dekad. Kereta-kereta itu diletakkan dengan rapi, seperti Corolla hingga Celica pada tahun 1970-an.


Seperti dalam gambar yang dimuat naik oleh akaun Facebook Showa Racing, kereta-kereta itu berdebv dan berk4rat. Tayar juga kempis.

Kota Varosha sendiri adalah bahagian selatan kota Famagusta, Cyprus yang terbengkalai. Penduduknya mel4rikan diri semasa pencer0bohan Turki ke Cyprus pada tahun 1974 ketika kota Famagusta berada di bawah keku4saan Turki.

Sejak ia menjadi kota m4ti hingga hari ini, terdapat banyak bangunan kosong dan jalan-jalan mulai ditumbuhi rumput li4r. Walau bagaimanapun, pusat pengedar kereta Toyota masih dihuni oleh kereta dalam keadaan utvh.

Sumber: murai.my

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!