‘Saya Terus Mel4mar Beliau Menjadi Madu’ – Satu Dalam Sejuta, Wanita Ini Kongsi Kisah Manisnya Berp0Iigami!

PoIigami sering kali menjadi topik perbincangan yang sangat menarik buat k4um lelaki tetapi sebaliknya tidak bagi kebanyakan wanita. Namun, masih ada juga dalam kalangan wanita yang menerima baik kehidupan berp0ligami ini, kerana mereka yakin akan manfaat dan kelebihan kehidupan berp0ligami.

Menerusi Faceb0ok Khazatul Atiqah, wanita ini kongsi detik pertemuannya dengan bakal madu dan bagaimana dia menerima kehidupan p0ligami.

Keluarga p0ligami yang harmoni

Sesungguhnya cantik aturan Tuhan. Saya pernah menolak p0ligami, tapi Allah takdirkan saya berkahwin dengan keluarga suami yang mengamalkan poIigami. Dari penglaman saya, sangat banyak kelebihan dan manfaat poIigami yang saya nampak dengan mata kepala saya sendiri. Ayah mertua ada 3 orang isteri, di mana arw4h ibu adalah isteri pertama. Dipendekkan cerita, sepanjang 10 tahun berkahwin dan 5 tahun pertama duduk bersama keluarga mertua, secara tak langsung saya menyimpan cita-cita untuk mempunyai keluarga p0ligami yang harmoni.

Saya sudah berni4t cuma belum ketemu calonnya. Misi pencarian juga kurang serius dan dalam masa sama, sibuk dengan urusan mendatang dan hal perniagaan. Sehinggalah Allah mengetuk hati saya, di mana saat kandungan anak ke-5 memasuki 4 bulan (April 2019) saya mengalami kes4kitan seperti k0ntraksi bersalin dan sakit nyeri-nyeri sekitar tulang punggung dan peha sehinggakan sakit untuk bergerak dan sukar berjalan mahupun berdiri lama.

Terkenangkan suami dan anak-anak

Keadaan makin teruk sampaikan saya terpaksa menggunakan kerusi roda. Semakin hari semakin sakit dan saya hampir kemurungan. Saya terkenangkan apa akan jadi pada suami dan anak-anak saya kiranya sesuatu yang buruk menimp4 saya. Sungguh hati saya sedih dan diruntun pilu. Di sini timbul perasaan, saya kena usahakan untuk mencari seseorang yang boleh menjaga keluarga saya kiranya apa-apa yang tidak diingini terjadi pada saya. Ya, poIigami adalah antara jalan terbaik.

Lagi-lagi melihat tuan suami yang tidak jemu melayan saya ketika saya sakit, tanpa rungutan, sentiasa dengan senyuman manisnya menguruskan saya, anak-anak, rumahtangga dan juga perniagaan kami. Pejabat kami yang terletak di tingkat 3 dan suami kebanyakkannya mendukung saya naik dan turun berulang-alik mengikut beliau ke pejabat semata tidak mahu saya kemvrungan tinggal di rumah seorang diri.

Mencuba jadi isteri yang terbaik

Mempunyai seorang suami yang sangat baik hatinya, penyayang dan sangat mengambil berat sememangnya anugerah buat saya. Saya berusaha dan sangat mencuba untuk menjadi isteri terbaik yang sentiasa dapat memberikan tip t0p service dari semua segi kepada suami namun ya, saya juga perempuan biasa yang mudah kalah dengan n4fsu dan terdorong ikut em0si sendiri. Kasihan pada suami yang sangat baik pada kita, tapi kadang kala kita buat 4cuh tak 4cuh, layan suami ikut mo0d, tarik muka jika ada yang tak kena, belum lagi dengan layanan yang serba serbi kurang tapi diri kita pula merasakan yaaa aku dah bagi terbaik dan cukup dah sebab suami memang kita punya pun.

Sedangkan Allah cipta suami sebagai jambatan menuju akhir4t. Suami Allah letakkan mart4batnya tinggi hingga Nabi bersabda, jika ada manusia selain Allah yang patut disemb4h, ia adalah isteri menyemb4h suaminya. Lalu mana hak isteri untuk memperl3keh suami? Sedangkan berkat dan redha suami sangat penting buat seorang isteri. Jika diri sudah mengenali hakikat n4fsu, kenapalah n4fsu itu mahu disubur dan diberi muka lagi?

Sentiasa sedar diri

Bagi diri saya pula? p0ligami adalah ubat untuk n4fsu wanita sememangnya. Kita akan jadi sentiasa sedar diri, sentiasa mahu berikan yang terbaik, lebih berg4ntung banyak pada Allah dan banyak lagi. Belum pula manf4at kita boleh bergilir-gilir dengan madu untuk sentiasa beri yang terbaik pada suami, anak-anak akan dapat kasih sayang yang lebih banyak disebabkan bilangan ibu yang bertambah, urusan rumahtangga juga lebih mudah inshaAllah.

Saya mengenali madu saya Nur Fathonah Abdul Rahim di antara circle kawan-kawan sekolah dan beliau mempunyai bisnes m0bile Spa dan saya secara tak langsung mengenalinya melalui komen-komen di Faceb0ok di kalangan circle kawan-kawan yang sama dan kami mula menjadi sahabat al4m maya lebih kurang dua-tiga tahun lepas. Kami kemudiannya berjumpa di satu majlis makan-makan pada tahun lepas dan itu kali pertama saya melihatnya secara peribadi dan hati tidak habis memuji kecantiikannya.

Single m0m yang bekerja keras

Kami kemudiannya mula berhubung melalui 𝚆𝚑𝚊𝚝𝚜𝙰𝚙𝚙 kerana saya berniat untuk mengambil perkhidmatan m0bile Spa beliau tapi belum berkesempatan. Sehinggalah pada satu hari saya menjemput beliau ke perjumpaan 𝙱𝙽𝙸 (𝙱𝚞𝚜𝚒𝚗𝚎𝚜𝚜 𝙽𝚎𝚝𝚠𝚘𝚛𝚔𝚒𝚗𝚐 𝙸𝚗𝚝𝚎𝚛𝚗𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗𝚊𝚕) yang menghubungkan usahawan-usahawan untuk membantu sesama mereka dalam berkongsi rezeki perniagaan. Di hari itu juga saya dikejutkan dengan keadaan sebenar yang rupanya beliau adalah single m0m yang bekerja ker4s menguruskan 2 orang anaknya.

Tapi beliau berpesan untuk tidak memberi tahu sesiapa kerana sangat sedikit yang mengetahui st4tus sebenar beliau dan sebolehnya beliau sorokkan dan tidak war-warkan kerna bimbang ada yang mengambil kesemp4tan. Saya pula saat mendengar statusnya terus terp4cul di mulut saya, Jom jadi madu saya! tapi dalam hati saya di waktu itu eh eh biar betul aku ni! Yang kelakarnya, beliau juga terkejut dengan dirinya yang tiba-tiba mahu mendedahkan statusnya pada saya sedangkan beliau seorang yang sangat sensit1f dan sangat merahsiakan statusnya daripada diketahui orang. Kami kemudiannya berpisah pada hari tersebut dengan masing-masing pelik dengan diri masing-masing.

Saat jatuh s4kit

Kami terus berhubung melalui WhatsApp bertanya khabar sedikit sebanyak walaupun nampak beliau sepertinya mengelak dari saya atas sebab ajakan menjadi madu. Saya pula saat itu belum benar-benar serius memikirkan poIigami atas sebab kesibukan kerja dan perniagaan. Saat saya jatuh sakit merupakan saat yang saya benar-benar memikirkan hal p0ligami lalu bila tibanya Ramadhan tahun ini, atas keberkatan bulan tersebut saya seperti diberí satu kekuatan luar biasa dan alhamdulillah kesihatan saya pulih sedia kala. Ada 2 orang calon yang saya appr0ach dan kedua-duanya men0lak dan hati saya juga berasa tidak kena dari beberapa segi. Hingga satu saat saya merintih-rintih meminta pada Tuhan agar dijentik hati saya pada orang yang saya cari lalu saya teringatkan Nur Fathonah.

Saya segera menghantar 𝚆𝚑𝚊𝚝𝚜𝙰𝚙𝚙 mahu berjumpa keesokan harinya. Alhamdulillah beliau bersetuju untuk berjumpa walaupun saya memberi hint mengenai availability beliau kerana saya masih mencari calon madu. Saat berjumpa merupakan saat saya menceritakan pandangan saya mengenai poIigami sambil meluahkan impian dan hasrat saya dan saya terus melamar beliau menjadi madu dan memohon beliau untuk jangan terus menolak, ambil masa untuk fikirkan terlebih dahulu dan mohon panduan dan petunjuk dariNya melalui s0lat istikh4rah.

Bukan perkara main-main

Saya kemudiannya menyatakan hasrat saya pada suami dan bercerita tentang calon yang saya rasakan, inilah orangnya! Sebelum ini suami juga tahu keinginan saya dan kami banyak kali berbincang mengenai corak p0ligami bagaimana yang dirasakan sesuai dengan pimpinan dan hasrat hati suami. Menurut tuan suami, perkara ini perkara besar dan bukan main-main, kerana bebanan t4nggungan jatuh ke atasnya dan beliau yang akan disoal di depan Tuhan kelak. Tuan suami juga meminta saya berdoa dan memohon panduan dari Tuhan. Saya juga menghantar nama penuh madu saya (bakal calon di saat itu) kepada dua orang sahabat saya yang berada di Mekah dan minta didoakan namanya di depan Kaabah dan saya menghantar hasrat agar diberikan jawapan kepada persoalan saya.

Hari demi hari kami berhubung dan makin intim, sedangkan suami hanya mengetahui update dari saya dan setiap hari saya minta didoakan dan moga Allah pandu semua tindakan saya. Dipendekkan cerita, dengan kuasa Tuhan, alhamdulillah beliau bersetuju menerima lamaran saya. Itu juga setelah berbagai ujian yang kami hadapi dalam proses persetujuan dari pihak beliau.

Saya gembira dan bersyukur

Bagi saya, niat yang baik inshAllah Allah akan bantu permudahkan dan akan diakhiri dengan perkara yang baik. Alhamdulillah suami saya telah selamat diijabk4bulkan dengan madu saya dan saya sangat gembira dan bersyukur kerana Allah telah menjawab persoalan saya. Allah rezekikan suami saya seorang wanita yang baik, sangat menjaga dirinya dan 4ibnya, dan mereka direzekikan bercinta selepas kahwin. Indah bukan!

Tujuan saya bercerita, bukanlah untuk menunjuk jauh sekali berbangga. Tapi bagi menjawab persoalan dan mengelak fitn4h atas sebab suami saya upload gambar kami bertiga kelmarin atas sebab-sebab tertentu. Diharapkan kisah kami menjawab persoalan dan spekul4si ramai terutama k4um keluarga, rakan-rakan dan sahabat handai yang kami kasihi. Mohon doakan kami sekeluarga yang baik-baik bel4ka semoga kami sentiasa dalam panduan Allah swt dalam mengamalkan sunnah Rasul dan moga kami kekal sebagai keluarga hingga ke Jannah. 𝙰𝚖𝚒𝚒𝚗𝚗 𝚈𝚊 𝚁𝚊𝚋𝚋𝚊𝚕𝚊𝚕𝚊𝚖𝚒𝚒𝚗𝚗.

Sumber: www.sinarviral.kini.blog

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!