Seorang Nenek Tenang Bediri Berdekatan Buaya Itu, Rupanya Ada Cerita Disebalik Tayar…

Terdahulu prnah tular rakaman menyaksikan gelagat selamba seorang nenek yang tenang berdiri di tepi sungai meskipun berada berdekatan dengan seekor buaya li4r bersaiz besar. Walaupun dikenali sebagai spes1s haiwan buas yang mampu meng4ncam nyawa manusia, namun ia tidak menyer4ng malah hanya terdampar sambil mengangakan mulutnya. Disebalik rakaman itu, kedengaran suara orang kampung menjerit dan meminta agar tayar yang berada dibadan buaya itu dicabut.


Ber4ni hampiri buaya besar orang kampung menjerit suruh tanggalkan tayar tersebut.

Tidak lama kemudian, haiwan itu mula berlalu pergi memasuki sungai. sejak video dimu4tnaik, video tersebut sudah meraih berjuta tontonan malah ada yang menyifatkan nenek itu mempunyai keber4nian yang luar biasa kerana tidak gent4r berada disana. Namun siapa menduga disebalik buaya ‘berkalung’ tayar motorsikal ini, rupanya tersimpan kisah duk4 yang tidak diketahui oleh orang ramai.

Tamp4ran hebat pada sikap penduduk yang suka buang samp4h di sungai.

Dalam sebuah lagi video, dided4hkan bahawa tayar terb4bit sudah lama pun tersangkut di bahagian badan buaya ini sejak kecik lagi. Dengan saiznya yang semakin membesar, hayat buaya tersebut sedang teranc4m. Ia sekali gus memberikan tamp4ran kepada masyarakat disana berkenaan tabi4t membuang samp4h ke sungai.

Buaya berkalung tayar masih belum tertolong.

Terdahulu pernah ada hebahan tentang tawaran ganjaran lum4yan pihak2 yang mampu mengeluarkan ‘kalung’ itu. Meskipun beberapa cubaan sudah dibuat termasuklah penglib4tan orang luar negara, namun semuanya menemui jalan buntu kerana buaya terb4bit sukar ditangk4p.

Sumber: Portal Hot Liputan, Tiktok Mustikamadani

About admin

Check Also

[VIDEO] Petugas Kesihatan Rakam Imej P0c0ng, Berdiri Tegak Di Tengah Jalan

Boleh dikatakan selalu juga kita dengar pengalaman daripada mereka yang bertugas di hospital atau badan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!