KPDNHEP Lancar Ops Menu, Peniaga Siakap Bakal Didend4 Atau Pnjara Sekiranya Didapati Menipv

KPDNHEP Lancar Ops Menu, Peniaga Siakap Bakal Didend4 RM40,000 & Pnjara 3 Tahun Sekiranya Didapati Men1pu.

Beberapa hari ini, kec0h mengenai harga seekor ikan siakap yang dijual dengan harga melebihi RM1,000 untuk saiz seberat 7kg di Langkawi.

Susulan kej4dian tersebut, prem1s berkenaan sudah pun menerima kunjungan pihak 𝙺𝚎𝚖𝚎𝚗𝚝𝚎𝚛𝚒𝚊𝚗 𝙿𝚎𝚛𝚍𝚊𝚐𝚊𝚗𝚐𝚊𝚗 𝙳𝚊𝚕𝚊𝚖 𝙽𝚎𝚐𝚎𝚛𝚒 𝚍𝚊𝚗 𝙷𝚊𝚕 𝙴𝚑𝚠𝚊𝚕 𝙿𝚎𝚗𝚐𝚐𝚞𝚗𝚊 (𝙺𝙿𝙳𝙽𝙷𝙴𝙿) bagi menyi4sat isv berkenaan.

Di bawah𝙰𝚔𝚝𝚊 𝙺𝚊𝚠𝚊𝚕𝚊𝚗 𝙷𝚊𝚛𝚐𝚊 𝚍𝚊𝚗 𝙰𝚗𝚝𝚒 𝙿𝚎𝚗𝚌𝚊𝚝𝚞𝚝𝚊𝚗 𝟸𝟶𝟷𝟷, Ketua Pegawai Penguat Kuasa KPDNHEP Langkawi, Abdul Rafar Wahid memberitahu pelanggan perlulah menyemak menu yang disediakan. Dan memastikan harga sebelum membuat pesanan bagi mengelakkan perkara ini berl4ku.

Satu 0perasi Ops Menu telah dilancarkan bagi memeriksa semua premis makanan di seluruh negara yang melib4tkan tanda harga dan alat penimbang dalam usaha mengelakkan pen1puan harga oleh peniaga.

Resit yang menjadi tular di media sosial kini.

Memberi fokus pada semua premis yang menyediakan makanan siap masak termasuklah restoran, kedai makanan Melayu, Cina, India, India Muslim, medan selera, restoran makanan laut dan sebagainya.

Sas4ran pemeriksaan adalah pada tanda harga serta alat timbang yang digunakan premis. Mana-mana pemilik restoran yang g4gal mematuhi perund4ngan di bawah 𝙿𝚎𝚛𝚒𝚗𝚝𝚊𝚑 𝙺𝚊𝚠𝚊𝚕𝚊𝚗 𝙷𝚊𝚛𝚐𝚊 𝚍𝚊𝚗 𝙰𝚗𝚝𝚒 𝙿𝚎𝚗𝚌𝚊𝚝𝚞𝚝𝚊𝚗, 𝙰𝚔𝚝𝚊 𝚃𝚒𝚖𝚋𝚊𝚗𝚐 𝚍𝚊𝚗 𝚂𝚞𝚔𝚊𝚝 (𝙰𝚃𝚂) 𝟷𝟿𝟽𝟸, peniaga boleh didend4 tidak melebihi RM40,000 atau pnjara tidak melebihi tiga tahun.

Sumber: lamantv

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!