Tinggal Dalam Hut4n Selama 41 Tahun Bersama Bapanya, Lelaki Berusia 46 Tahun Tidak Tahu Kewvjudan WANITA

HANOI – Seorang lelaki yang hidup terasing di hutan Vietnam bersama bapanya selama 41 tahun tidak mengetahui tentang kewujudan wanita, demikian menurut beberapa lap0ran.

Kisah luar biasa Ho Van Lang bermula apabila dia meninggalkan perad4ban manusia pada penghujung Per4ng Vietnam dalam tahun 1972 selepas b0m Amerika Syarikat membvnuh ibu dan dua adik-beradiknya.

Lang, kini berumur 46 tahun, saudara lelaki dan bapanya hidup jauh di dalam hutan di daerah Tay Tra, wilayah Quang Ngai, demikian menurut laman berita 𝙼𝚒𝚛𝚛𝚘𝚛.𝚌𝚘.𝚞𝚔.

Tiga beranak tersebut hidup sepenuhnya hidup di rimb4 dengan memakan madu, buah dan haiwan li4r seperti tikus di samping membina kediaman menggunakan sumber hutan.

HO VANG LANG dibawa pulang ke kampungnya di daerah Tay Tra. – AFP

Seorang jurugambar yang menjejaki keluarga itu pada 2015, Alvaro Cerezo berkata: “Mereka akan mel4rikan diri setiap kali melihat manusia dari jauh.”

Keluarga tersebut menyesuaikan diri dengan kehidupan baharu di sebuah perkampungan kecil di Vietnam sejak 2013, namun kembali semua ke kediaman mereka di hutan baru-baru ini Apabila ditanya sama ada dia tahu tentang wanita, Lang berkata bahawa bapanya tidak pernah menerangkan perkara itu kepadanya.

Bagaimanapun, katanya, dia pernah melihat wanita ketika hidup bersama masyarakat di kampung. Lebih mengejutkan adalah walaupun dia dapat membezakan antara lelaki dan wanita, Lang masih tidak tahu perbezaan sebenar antara kedua-dua j4ntina tersebut.

“Saya boleh mengesahkan kepada anda bahawa Lang langsung tidak mempunyai n4fsu sy4hwat dan naluri tersebut tidak pernah ditonjolkan,” kata Cerezo kepada laman berita news.com.au.

Saudara lelakinya menganggap Lang seperti seorang anak kecil yang terper4ngkap di dalam tubuh manusia dewasa. Lelaki itu tidak memahami k0nsep asas kehidupan bermasyarakat kerana terlalu lama hidup di dalam hutan.

“Sekiranya saya meminta Lang untuk memukul seseorang, dia akan melakukannya tanpa belas ksihan. Dia tidak boleh membezakan antara keb4ikan dan kej4hatan. Lang ialah anak kecil. Dia tidak tahu apa-apa.

“Kebanyakan orang tahu apa yang baik dan bvruk dalam kehidupan tetapi bukan saudara lelaki saya,” katanya.

Sumber: arenagempak.com, Kosmo

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!