(Video) Penunggang Motosikal Ceder4 Ditendang, P0lis Buru ‘S4mseng Jalanan’ Untuk Si4satan Lanjut

Semalam, vir4l di media sosial video berdurasi 58 saat yang mana sorang pemandu bertindak k4sar dengan menendang penunggang motosikal sehingga ceder4. Kej4dian tersebut dilap0rkan berlaku di Bandar Teknologi, Kajang. Disebabkan kejadian itu, pemuda yang bertind4k kasar itu sedang dibvru oleh p0lis untuk dapatkan keterangan lanjut.

Untuk butiran penuh, dalam video yang tular itu, dilihatkan seorang pemandu lelaki seperti menghalang laluan penunggang motosikal itu sebelum bertindak keluar dari kereta dan terus menendang lelaki tersebut.

Disebabkan kej4dian itu, 𝙺𝚎𝚝𝚞𝚊 𝙿𝚘𝚕𝚒𝚜 𝙳𝚊𝚎𝚛𝚊𝚑 𝙺𝚊𝚓𝚊𝚗𝚐, 𝙰𝚜𝚒𝚜𝚝𝚎𝚗 𝙺𝚘𝚖𝚒𝚜𝚒𝚘𝚗𝚎𝚛 𝙼𝚘𝚑𝚍 𝚉𝚊𝚒𝚍 𝙷𝚊𝚜𝚜𝚊𝚗 berkata yang pihaknya sedang berusaha untuk mengesan lelaki itu walaupun dia belum menerima sebarang laporan dari mana-mana pihak.

Menurut Astro Awani, beliau turut memberitahu bahawa ins1den itu akan disia4sat di bawah 𝚂𝚎𝚔𝚜𝚢𝚎𝚗 𝟹𝟸𝟹/𝟻𝟶𝟼 𝙺𝚊𝚗𝚞𝚗 𝙺𝚎𝚜𝚎𝚔𝚜𝚊𝚊𝚗 kerana mendatangkan kecederaan ke atas m4ngsa dan ugvtan yang mendatangkan ketakutan atau kegusaran kepada m4ngsa.

Tambahnya lagi, dia menggesa orang ramai untuk turut sama membantu beri kerjasama kepada pihak p0lis sekiranya mempunyai maklumat lanjut berhubung dengan kej4dian tersebut bagi memudahkan siasatan.

“Pihak p0lis menyeru kepada orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian tersebut supaya tampil membantu pihak p0lis dengan menyalurkan maklumat agar si pel4ku dibawa ke muka pengadilan” – 𝙺𝚎𝚝𝚞𝚊 𝙿𝚘𝚕𝚒𝚜 𝙳𝚊𝚎𝚛𝚊𝚑 𝙺𝚊𝚓𝚊𝚗𝚐

Mana-mana orang awam yang mempunyai maklumat berhubung kej4dian itu diminta untuk menghubungi mana-mana 𝚋𝚊𝚕𝚊𝚒 𝚙𝚘𝚕𝚒𝚜 berdekatan atau pegawai penyiasat kes, 𝙸𝚗𝚜𝚙𝚎𝚔𝚝𝚘𝚛 𝙼𝚘𝚑𝚍 𝙰𝚕𝚒 𝙷𝚊𝚖𝚣𝚊𝚑 𝚍𝚒 𝚝𝚊𝚕𝚒𝚊𝚗 𝟶𝟷𝟿-𝟾𝟼𝟼𝟶𝟹𝟸𝟺 bagi membantu si4satan.

Sumber: Lobakmerah, Astroawani

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!