Angkara ‘B0m0h’ Anak Saya Dider4 Dan Dibvnuh Serta Difitn4h Dia Mencur!, Kata Bapa Zulfarhan

Bapa kepada kadet marin yang terbvnuh Zulfarhan Osman Zulkarnain meluahkan perasaan bahawa anaknya mungkin masih hidup hari ini jika bukan kerana seorang “b0moh” atau p4wang yang mend4kwa anaknya mencur! komputer riba.

Dalam satu lap0ran yang dikeluarkan Free Malaysia Today, Zulkarnain Idrus berkata bahawa tudvhan b0moh tersebut tidak berasas dan tidak disertakan dengan bvkti, sebaliknya hanya berp4ksikan kepada 4ksi t4hyul.

“Anak saya m4ngsa fitn4h b0moh,” kata bapa kadet Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) yang terbvnuh itu kepada FMT. “Dia (b0moh) tak ada bukti, main serk4p jarang, tengok mangkuk ke, ape ke…Tak ada bvkti, timbul (nama) anak saya,” katanya.

Semasa perbicaraan Zulfarhan pada 16 Mei 2018, seorang b9moh, Abdullah Md Seh, yang juga bapa tertvduh Muhamad Ashraf Abdullah, dilap0rkan memberitahu m4hkamah dia menerima “petunjuk” melalui gerak hati dan nama Zulfarhan muncul dalam pandangan bahawa m4ngsa telah mencvri komputer riba.

Zulkarnain yang kehilangan anak sulungnya berharap masyarakat mengambil iktibar daripada pengalaman p4hit yang terjadi ke atas anaknya. Dengan menggunakan khidmat b0moh untuk niat yang tidak betul bukan sahaja memberi kesan bvruk kepada mereka yang terlibat dan hanya akan membawa mud4rat.

Apa yang terjadi ke atas Zulfarhan telah memb4ngkitkan isu kecendervngan masyarakat Melayu dalam mempercayai perkara t4hyul yang jelas bertentangan dengan aj4ran Islam.

Sebelum ini The Vocket melaporkan keputusan m4hkamah yang berpihak kepada keluarga Allahyarham Zulfarhan apabila 18 penuntut #UPNM didapati bersalah atas pertvduhan membvnuh, bersub4hat membvnuh & menceder4kan m4ngsa.

Enam individu tertvduh didapati bers4lah di bawah 𝚂𝚎𝚔𝚜𝚢𝚎𝚗 𝟹𝟶𝟺 𝙺𝚊𝚗𝚞𝚗 𝙺𝚎𝚜𝚎𝚔𝚜𝚊𝚊𝚗 kerana membvnuh dan bersub4hat membvnuh arw4h. Selain itu, mahk4mah mendapati 12 yang lain bers4lah dengan sengaja menyebabkan keceder4an terhadap m4ngsa untuk mendapatkan pengakuan bahawa dia telah mencvri komputer riba.

Sumber: Thevocket

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!