Gadis Pertah4nkan Lelaki Bangla Dan Beritahu Kelebihan Mereka Berbanding Lelaki Melayu…

‘Lagi Bagus Dari Lelaki Melayu..’ Gadis Pert4hankan Lelaki Bangla Dan Beritahu Kelebihan Mereka Berbanding Lelaki Melayu.

Di kaca mata ramai pendatang 4sing, Malaysia adalah satu destinasi emas. Bermimpi dapat menjadi w4rganegara Malaysia menjadi idaman mereka. Memiliki pasport Malaysia pula dijadikan satu impian.

Malang bagi mereka, Malaysia ialah satu-satu negara yang sukar memberikan hak w4rganegara kepada pendatang 4sing, meskipun mereka sudah lama bekerja secara sah di neg4ra ini, sama ada di bidang kepakaran mahupun di bidang buruh. Biasanya mereka hanya sekadar mendapat hak pemaustatin tetap (𝚙𝚎𝚛𝚖𝚊𝚗𝚎𝚗𝚝 𝚛𝚎𝚜𝚒𝚍𝚎𝚗𝚝 𝚊𝚝𝚊𝚞 𝙿𝚁).

Pada hakikatnya, negara masih dibanjiri pendatang 4sing tanpa izin, sekali gus membuatkan kita musykil di mana silapnya sehingga neg4ra terus dih4ntui masalah ini. W4rga asing yang pada mulanya bekerja sebagai pekerja am di pasar borong itu berjaya memon0poli kawasan tersebut dalam jangka masa yang amat singkat sekali.

Ini berpunc4 dari pemegang lesen mencari jalan mudah utk menyewakan lot lot kedai kepada w4rga asing dan mengaut keuntungan hanya atas angin.

Apa yang menarik perhatian orang ramai, apabila ada seorang wanita beri pandangannya tentang w4rga asing khususnya lelaki bangladesh. Dia menyatakan lelaki bangladesh lebih bagus dalam hal mengerjakan s0lat. Dia juga berpendapat, lelaki bangladesh lebih rajin dan berdedikasi berbanding lelaki melayu.

Ramai yang tak setuju dengan kenyataan gadis ini dan kerajinan atau sifat elok seseorang itu bergantung kepada individu itu sendiri dan bukannya mengikut bangsa atau tempat asal. Korang setuju tak dengan kenyataan gadis ini?

Tidak ada masalah pun sebenarnya untuk w4rga asing masuk dan bekerja di negara kita asalkan mereka masuk melalui cara yang s4h dan bukannya sebagai pendatang tanpa izin.

Sumber: arenagempak.com

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!