(Video) TerkinjaΒ² Tak Ingat Dunia, Lokasi Di Tmn Tema Air yg Dikatakan Telah L4nggar S0P…

Sebuah taman tema di Subang Jaya, Selangor yang didakwa terdapat pelangg4ran 𝚙𝚛𝚘𝚜𝚎𝚍𝚞𝚛 𝚘𝚙𝚎𝚛𝚊𝚜𝚒 𝚜𝚝𝚊𝚗𝚍𝚊𝚛𝚍 (𝚂𝙾𝙿) 𝚊𝚔𝚊𝚗 𝚍𝚒𝚜𝚒𝚊𝚜𝚊𝚝 𝚙𝚒𝚑𝚊𝚔 𝚙𝚘𝚕𝚒𝚜, 𝚕𝚊𝚙𝚘𝚛 𝙷𝚊𝚛𝚒𝚊𝚗 𝙼𝚎𝚝𝚛𝚘.

𝚃𝚒𝚖𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗 𝙺𝚎𝚝𝚞𝚊 𝙿𝚘𝚕𝚒𝚜 𝙳𝚊𝚎𝚛𝚊𝚑 𝚂𝚞𝚋𝚊𝚗𝚐 𝙹𝚊𝚢𝚊 𝚂𝚞𝚙𝚎𝚛𝚒𝚗𝚝𝚎𝚗𝚍𝚊𝚗 𝙼𝚘𝚑𝚍 𝙵𝚊𝚒𝚛𝚞𝚜 𝙹𝚊𝚊𝚏𝚊𝚛 berkata, tind4kan tersebut dibuat selepas menerima video yang dimu4t naik di akaun Faceb0ok, ‘Rizal Hakimm Punyer’ baru-baru ini.

“Terdapat seramai 3,513 pengunjung yang direk0dkan berada di kawasan taman tema berkenaan pada Sabtu lalu iaitu tarikh dinyatakan kej4dian terbabit berl4ku.

“Sias4tan awal dilakukan mendapati kawasan taman tema berkenaan boleh memuatkan seramai 40,000 orang pada satu-satu masa.

“Bagi kapasiti yang dibenarkan mengikut 𝚂𝙾𝙿 𝙿𝚎𝚕𝚊𝚗 𝙿𝚎𝚖𝚞𝚕𝚒𝚑𝚊𝚗 𝙽𝚎𝚐𝚊𝚛𝚊 𝙵𝚊𝚜𝚊 𝟺 pula adalah seramai 20,000 orang pada satu-satu masa,” katanya hari ini.

Mohd Fairus berkata, pihaknya akan melakukan si4satan terperinci dan mengambil tind4kan sekiranya pelanggaran SOP meskipun tiada lap0ran p0lis dibuat berkenaan kej4dian tersebut.

“Kami amat mengalu-alukan orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kej4dian itu menghubungi𝙿𝚞𝚜𝚊𝚝 𝙺𝚊𝚠𝚊𝚕𝚊𝚗 𝙳𝚊𝚎𝚛𝚊𝚑 𝚂𝚞𝚋𝚊𝚗𝚐 𝙹𝚊𝚢𝚊 𝚍𝚒 𝚝𝚊𝚕𝚒𝚊𝚗 𝟶𝟹-𝟻𝟼𝟸𝟷𝟶𝟹𝟺𝟹 untuk tind4kan lanjut,” ujarnya.

Berdasarkan pencarian di aplikasi TikT0k, terdapat beberapa video lain dipercayai di lokasi sama namun tarikh yang berbeza.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali
 

 

Sumber: lamanmaya, HarianMetro

About admin

Check Also

[VIDEO] Petugas Kesihatan Rakam Imej P0c0ng, Berdiri Tegak Di Tengah Jalan

Boleh dikatakan selalu juga kita dengar pengalaman daripada mereka yang bertugas di hospital atau badan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!