(Video) Majlis Perk4hwinan Disambut Oleh K0stum Raksasa Dan B0m Asap Iringi Pengantin Baru

Perkahwinan adalah hari yang paling indah untuk kedua mempelai. Ia adalah hari yang menggembirakan serta menjadi kenangan sampai hari tua. Namun, jarang sekali pasangan pengantin mengambil k0nsep yang unik dan berbeza untuk meraikan perkahwinan mereka.

Seperti pasangan di Indonesia ini yang memaparkan acara pernik4han pasangan pengantin yang diiringi oleh mereka yang berpakaian g4nas dan seperti raks4sa. Uniknya, majlis perkahwinan ini dimulakan dengan perarakan seperti karnival.

Dalam video yang dimu4tnaik oleh akaun𝚃𝚒𝚔𝚃𝚘𝚔 @𝚜𝚊𝚗𝚐𝚐𝚊𝚛𝚛𝚒𝚊𝚜𝚖𝚎𝚑𝚛𝚞𝚗𝚒𝚜𝚊, perkahwinan itu dilihat membawa ad4t Jawa. Namun, uniknya apabila pasangan pengantin akan disatukan, terdapat sebilangan orang yang berbaris memakai k0stum raks4sa berwarna coklat.

Raks4sa itu berbaris di tepi jalan untuk menyambut pengantin lelaki dan romb0ngannya. Bukan itu sahaja, r4ksasa itu turut menyalakan b0m asap kuning yang memeriahkan lagi perarakan.

Video itu kemudiannya tul4r di media s0sial. Sehingga kini, video itu telah disukai oleh lebih 10,000 pengguna TikT0k yang lain. Di ruangan komen juga terdapat pelbagai reaksi n3tizen.

“Baru tahu di majlis perkahwinan ada perarakan sebegitu, kostumnya men4kutkan,” kata s4lah seorang. “Macam majlis kahwin Lucifer,” tulis yang lain.“Sump4h memang bagus kreatif, lain dari yang lain juga, tapi kalau saya cakap macam tu, saya yang kahwin mungkin menangis ket4kutan dan pengs4n agaknya,” komen w4rganet.

Sumber: Thevocket

About admin

Check Also

Pengunjung M4ut Jatuh Dari Roda Ferris Di ‘𝙵𝚞𝚗 𝙵𝚊𝚒𝚛’ Berdekatan Aeon Cheras Selatan, S4ksi Kongsi Kisah…

Satu kem4langan m4ut melibatkan seorang pengunjung lelaki, manakala seorang lagi ceder4 di sebuah ‘𝙵𝚞𝚗 𝙵𝚊𝚒𝚛’ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!