[VIDEO] Netizen Bengaang Tengok Pemaandu Kena Baayar Tol 2 Kali Gara2…

Satu perkara malaang dan menyaakitkan hati buat seorang pemandu ini semasa nak bayar tol, selalunya akan berlaaku kes kereta ‘cuucuk’ dari belakang untuk tak naak bayar, tapi kees ini lain sikit.

Kena bayar tol 2 kali sebaab mootor lalu

Ada satu penunggang motor lalu di kawasan kereeta di tol, dia potoong kereta itu semaasa pemandu baru lepas bayar tol dan palang terbuka.

Bagaimanapun sensor di tol terseebut dapat kesan motor itu yaang tiba2 lalu dan palaang dituutup semula sedangkan pemaandu itu maasih beelum jalan lagi, diseebabkan itu, pemandu kena bayar 2 kali.

Video rakaman daripada dashcam ini viral di Reddit, biarpun lokasi kejadian masih belum dikenal pasti, namun menerusi maklumat dalam dashcam itu menjelaskan ianya berlaku pada 30 Disember sekitar jam 5.56 petang.

Berdasarkan pemerhatian netizen, kenderaan pemandu itu seperti lori kerana ruang pemandangaan begitu luas dan agak tinggi, malah dapaat dilihat ia berada di lorong paling kiri.

Melihat video tersebut, ia sudah semeestinya mengundang kemarahan netizen….

Seperti yang kita sedia maklum, penuunggang motosikal secara amnya dikecualikan daripada membayar tol di Malaysia dan peerlu melaalui celah di sebeelah pintu tol sekiranya lebuh raya itu tidak mempunyai lorong khusus untuk penuunggang motosikal.

Sumber : LobakMerah

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!