[VIDEO] Raja Boomoh Muncul Buat ‘Riituaal’ Lagi, Kali Ini Bergabung Dengan ‘Puteri’ Nak Halau Baanjir by Izuan Jelani

Pernah menjaadi tumpuan netizen sebelum ini, kali ini Raja Boomoh muncul kembali dengan gabungan seorang wanita yang dikhabarkan meruuju dirinya sebagai Puteri Zaleha Serai Semambu untuk buat satu lagi rituaal tolak baala di Teluk Intan.

Video itu mula viral di media sosial sekaraang dan menjaadi perhatian netizen. Dikatakan, ‘upacara’ itu dibuat agar dapat ‘menghalau’ baanjir dikawaasan tersebut dan seluruh negara.

Rituaal halau baanjir?

Video berdurasi 25 minit di Facebook itu telah meraih lebih daripada 1.8K jumlah perkongsian sepanjang 4 jam ia dimuatnaik dan leebih daripada 200K jumlah tontonan.

Menurut perkongsian, perakam menyaatakan bahawa kononnya Raja Boomoh itu mendapat mimpi mengatakan kawasan Teluk Intan baakal teenggelam, oleh itu dia membuat rituaal tersebut bersama wanita yang dikatakan namaanya Puteri Zaleha Serai Semambu di sebuah kawasan teluk.

Melihat video yang asalnya dikongsikan oleh pengguna Facebook Nik Aziz Nik Mohd Al-Guari ini, ramai netizen yang merasakan ia perkara yaang keterlaaluan dan ada yang rasanya ianya peerkara lucu.

Disamping itu, ramai netizen yang meminta agar pihak berkuasa untuk segera mengambil tindakan kepada mereka ini. Apapun, sama-samalah kita berdoa kepada Allah agar tiada baanjir yang melampau.

Sumber : LobakMerah

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!