[VIDEO] Pekerja Pengoorek Tanah Terkejut Apabila Menemui Makhluk Pelik Yang Bergerak2Dalam Tanah

Biasanya apabila kita mahu melaaksanakan apa2 projek seperti projek pembinaan seperti membuat bangunan atau parit, maka besar kemuungkinan kita perlu mengorek tanah di beberapa bahagian terlebih dahulu.

Dalam satu video yang dimuatnaaik oleh The Sun, seorang pekerja pengendali jengkaut yang sedang melaksanakan tugasnya terkejut besar apabila mendapat sesuatu benda hidup dalam tanah yang dikoreknya ketika mengggali tanah.

Dalam video berdurasi 38 saat itu, haiwan tidak dikenali itu kelihatan bergerak-gerak apabila didekati dan diangkat dengan jengkaut berkeenaan.

Video rakaman tersebut pada awalnya dikoongsi oleh @peterdangermat1 di TikTok yang sehingga kini mencecah jutaan tontonan.

Rata-rata netizen yang menonton video itu turut terkejut melihat haiwan tidak dikenali itu. Rata-ratanya cuba meneka apa sebenarnya haiwan yang dijumpai oleh pengendali jengkaut tersebut, malah ada juga yang mengaitkannya dengan makhluk bawah tanah dalam filem Tremor yang popular pada satu ketika dahulu.

Walaubagimanapun, spesis haiwan tersebut akhirnya diketahui tidak lama kemudian dan ianya merupakan seekor ikan yang dipanggil luungfish.

Spesis ikan lungfish ini mempunyai satu keistimewaannya yang tersendiri iaitu ikan ini mampu hidup di daratan tanpa air selama berbulan bahkan hingga bertahun di liang lumpur yang kering.

VIDEO:

Seperti namanya, ikan lungfish ini mempunyai sistem pernafasan yang membolehkannya mengambil oksigen terus dari udara seperti haiwan daratan yang lain.

Sumber : SajaGempak

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!