[VIDEO] Sambil Tuunggu Order, Abang Ni Selamba Selesaikan Kiub Rubik Sepantas 7.35 Saat

Korang pernah main kiub rubik? ‘Seketul’ kotak berbentuk empat segi sama yang mempunyai enam sisi berlainan warna. Cabarannya ‘muudah’ saja, iaitu korang kena samakan semula kesemua warna tersebut mengikut sisinya.

Biasanya pemain kiub rubik ini aakan menggunakan beberapa jenis formula. Ada formula yang panjang – biasanya untuk golongan ‘beginner’ dan ada formula yang ringkas. Ini sudah tentulah untuk golongan ‘pro’.

Menurut Rubiks.com, satu2nya pemegang rekod menyelesaikan rubik kiub terpantas di dunia kini ialah Yusheng Du dari China, iaitu hanya selama 3.47 saat sahaja! Itu cerita tentang orang luar.

Jangan terkejut, rupa2nya orang kita sendiri pun pernah menempah nama dalam Malaysia Book of Record sebagai penyelesai kiiub rubik terpantas di Malaysia sebanyak dua kali, iaitu Hariz Azizan.

Kalau korang layan TikTok Hariz ni, dia selalu kongsi tips-tips main kiub rubik. Terbaharu, Hariz menonjolkan bakatnya menyeleesaikan kiub rubik ketika sedang menunggu pesanan makanannya sampai ke meja.

Dalam suasana lapang begitu, ‘selamba’ je Hariz menyelesaikan satu pusingan kiub rubik dalam masa sepantas 7.35 saat sahaja! Nak tahu macam mana Hariz buat, jom layan videonya di bawah ini.

Sumber: TikTok Hariz Azizan | Siakapkeli

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!