[VIDEO] Tak Bai digeemparkan letupaan boom & berbalas tembakan, penduduk di Pengkalan Kubor terkejut

Malam tadi, negara digemparkan degan kekecohan yang berlaku di Pekan Tok Bai dalam Wilayah Narathiwat, di mana bunyi gegaran beberapa siri letupaan boom.

Aapi marak jelas kelihatan

Ekoran kejadian itu, beberapa video tular di Facebook dan jelas menunjukkan aapi maarak, selain bunyi berbalas tembaakan.

Penduduk di Pengkalan Kubor turut terkejut

Menerusi ciapan oleh seorang pengguuna, @Haziq_Escobar, kejadian itu turut membuatkan orang ramai yang berada di kawasan sempadan Pengkalan Kubor, Kelantan tidak keruan dan terkejut sebaik sahaja mendengar bunyi balasan tembakan kerana terletak bersebelahan dengan Pekan Tak Bai.

Difahamkan, belakunya pertempuran antara anggota tentera Thailand bersama pihak yang tidak dikenali.

Dah bahaya, makin bahaya

Pun begitu,ciapan tersebut menerima pelbagai reaksi di kalangan warganet dan berharap agar penduduk terdekat tidak menghampiri kawasan terbabit kerana boleh mengancam nyawa mereka tanpa disedari.

Masih belum ada maklumat lanjut
Pun begitu, setakat artikel ini ditulis, tiada sebarang maklumat lanjut diterima oleh pihak berkuasa tapi sumber pasukan keselamatan Thailand mengesahkan kejadian tersebut berlaku di Pekan Tak Bai dan operasi masih lagi dijalankan.

“Operasi pasukan keselamatan masih berjalan buat masa ini (11 malam waktu Malaysia),” katanya semasa dihubungi oleh pihak Sinar Harian.

Sumber: Sinar Harian (Adila Sharinni Wahid), Facebook Shauqi Afhrah Ismail, Twitter @Haziq_Escobar | OMM

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *