Misteri! Wanita Hilang Selama 2 Tahun Dit3mui Terapung & Masih Hidup Di Tengah L4ut

Seorang wanita yang hilang selama dua tahun tiba2 ditemui terapung di tengah laut oleh seorang nelayan.

Angelica Gaitan ditemui terapung di laut sejauh dua kilometer dari pantai. Ketika ditemui, wanita yang lemah kerana terlalu sejuk ini tak boleh nak bercakap bila nelayan yang menemuinya itu tanyakan soalan.

Menurut Mirror, Rolando menemui Angelica terapung di atas pel4mpung berwarna jingga di tengah lautan dengan mata tertutup sebelum menjerit memanggil wanita itu.

Rolando dan rakannya Gustavo kemudiannya cuba untuk menyelamatkan wanita tersebut dengan mencampakkan tali dan menarik w4nita itu untuk masuk ke dalam bot.

Dikatakan, nelayan ini ternampak wanita ini selepas “benda” terapung yang dorang ingat kayu tiba2 bergerak dan menampakkan seperti tangan orang meminta tolong.

Rolando dan Gustavo kemudiannya cuba tanyakan soalan kepada wanita ini namun Angelica yang kelihatan kecewa ini mula menangis.

Setelah beberapa lama menangis, wanita ini kemudiannya mengeluarkan ayat pertamanya.

Saya lahir semula, tuhan tak nak saya m4ti.”

Wanita ini kemudiannya di bawa naik ke darat sebelum orang2 tempatan memberi dia rawatan awal dan membawanya ke hospital.

Menurut keluarga Angelica, dorang dah lama lost contact dan tak tahu keberadaan wanita malang ini sejak dua tahun lalu sehinggalah tiba2 dia ditemui terapung di tengah lautan.

Pihak polis masih lagi menyiasat apa yang berl4ku kepada wanita ini sejak 2 tahun lalu dan macam mana dia boleh berada di tengah lautan.

Bercerita dengan radio tempatan, Angelica memb3ritahu yang dia telah menderita selama 20 tahun kerana sering diseksa oleh pasangannya.

“Selama 20 tahun saya terperangkap dalam hubungan toksik. Penderaan ke atas saya bermula bila saya mengandung anak pertama.

“Penderaan ini berterusan sehingga saya mengandung anak kedua tapi saya tak boleh buat apa-apa kerana anak-anak saya masih kecil.

“Saya dah banyak kali laporkan perkara ini kepada pihak polis dan mereka telah menangkapnya selama 24 jam. Tapi bila dia pulang, dia sambung balik dera saya.

“Pada September 2018, dia telah pecahkan muka saya dan cuba bunvh saya tapi saya dapat larikan diri.

“Saya nak bunvh diri kerana tak ada orang nak tolong saya, sebab tu saya dah tak nak teruskan hidup.

“Bila saya sampai di pantai, saya buat keputusan untuk terjvn ke dalam lautan dan biarkan laut ambil saya dan tamatkan mimpi ngeri saya.”

Selepas itu, memori Angelica kabur selepas dia tak sedarkan diri. Dikatakan, wanita ini telah terapung di atas air selama 8 jam sebelum dia ditemui.

Pun begitu, punca sebenar insiden ini masih belum diketahui dan bila media tempatan cuba minta komen dari anak Angelica, anak perempuannya itu hanya mengatakan yang dia tak jumpa ibunya sejak dua tahun lalu.

Sumber : Lobakmerah

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *