“Penyanyi dulu pun bukan dari as4l suara sedap…” – Vida

Sejak kebelakangan ini, penglibatan pengasas kosmetik dan juga personaliti media sosial dalam bidang seni terutamanya ny4nyian seakan cendawan tumbuh kerana ada sahaja lagu-lagu yang dibuat bertujuan untuk marketing mereka.

Boleh disimpulkan, kebanyakan lagu yang diny4nyikan oleh mereka terdengar sumbang walaupun liriknya dihasilkan dengan bagus.

Dengan kontroversi yang tidak sudah2, ia sememangnya membuatkan netizen muak serta orang-orang industri yang mendakwa mereka ini seben4rnya perosak industri muzik tempatan.

Vida nafi seng4ja nak rosakkan industri hiburan

Terbaharu, usahawan kontroversi yang juga seorang ‘peny4nyi’ iaitu Datuk Seri Vida tampil menyangkal dakwaan tersebut dan mengatakan kehadirannya adalah bukan untuk merosakkan industri.

Penyanyi dulu pun dari as4l suara tak sedap

Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman berkata, orang ramai perlu bersif4t lebih terbuka dalam memberi ruang dan peluang kepada mana2 individu yang mahu mengeluarkan lagu sendiri.

“Penyanyi dulu pun bukan dari asal suara sed4p. Menyanyi satu, dua lagu kemudian dia menjadi bertambah baik. Saya juga begitu,” katanya.”katanya.

Tambah Vida, tiada peny4nyi di Malaysia selain dirinya yang mampu menghasilkan aura luar biasa sehingga ia menjadi popular dengan semula jadi.

“Lagu saya Ku Ikhlaskan, mana ada penyanyi di Malaysia yang dapat ‘spark’ macam itu tapi saya dapat (sehingga lagu itu menjadi popular) dan lagu ini bukan genre untuk viral. It’s a serious song dan suara saya sedap.”akui Vida.

Jangan duduk bawah tempvrung…

Malah, pengasas produk kecantikan Vida Beauty meminta or4ng ramai supaya lebih berfikiran terbuka dan tidak memandang rendah terhadap individu yang bernyanyi dengan menggunakan bantuan autotune.

“Tiada ada orang di Malaysia mempunyai benchmark itu. Ini bukan zaman tok kaduk dah, jangan duduk bawah tempurung. Mereka perlu buka minda untuk men3rima benda itu dan menjadikan ia sebagai pengajaran jika ia baik untuk dicontohi.

“Autotune pun tak kisahlah, gunalah teknologi yang sed1a ada,”terang usahawan berusia 51 tahun itu.
Terdahulu, Datuk Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 54, mengkritik dan meluahkan kekecewaan apabila industri seni ‘dilacurkan’ oleh seg3lintir usahawan yang cuba memasuki dalam dunia nyanyian.

Sumber: Media Hiburan (Juliana Johar) | OMM

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *