Tular Video Penumpang LRT Di Jakarta Dikejar ‘Z0mbie’ Ala2 Train To Busan, Rupa2nya….

Jika anda pernah men0nton film The Walking Dead ataupun Train To Busan, anda akan tahu bahawa melarikan diri dari seg3rombolan z0mbi atau may4t hidup bukanlah perkara yang mudah.

Kadang2 kita terfikir adakah z0mbi ini bakal wujud di dunia realiti ataupun sekadar watak fiksyen semata2?

Seperti yang berlaku baru2 ini, tular sebuah video yang dilihat orang ramai kelihatan cem4s dan takut apabila ternampak kelibat z0mbi ketika di dal4m tren.

LRT di Jakarta kena ‘ser4ng’ z0mbi

Banyak video yang telah dikongsikan oleh penduduk di Indonesia khususnya di ibu kota Jakarta mengenai ser4ngan z0mbi di salah satu stesen LRT di sana. Betulkah di sana kena ser4ng z0mbi?

Salah satu videonya telah dikongsi di laman TikTok (@aksanationofficial) yang memaparkan detik cemas penumpang yang sedang menaiki LRT.

Selain itu, turut juga dikongsikan video yang boleh dikatakan lebih menakutkan dan terlihat semua penumpang di sana berlari lintang-pungkang seperti ada s0sok tvbuh z0mbi yang sedang meng3jar mereka.

Dilihat juga dalam video tersebut seorang askar disana telah menjadi m4ngsa oleh z0mbi tersebut. Seramnya!

Rupanya sekadar hiburan, ingatkan betul2!

Ingatkan betul2 terjadi, rupa2nya ini hanyalah sebuah aktiviti dianjurkan oleh pihak LRT Jakarta yang dinamakan ‘Train to Apocalypse’.

Mengambil inspirasi dari filem Korea Selatan iaitu Train to Busan, pihak LRT di sana cakna untuk memberikan pengalaman kepada penumpang untuk merasai sendiri bagaimana keadaan apabila dunia ini telah diser4ng oleh segorombolan z0mbi.

Perkara tersebut telah dijelaskan oleh media di negara jiran sana mengenai aktiviti tersebut yang berlangsung dari 5 Ogos sehingga 11 September 2022.

Penumpang kena selesaikan puzzle selama 20 minit!

Saat menaiki LRT tersebut, para penumpang yang terlibat mempunyai misi untuk menyelamatkan diri daripada para z0mbi dan menuju ke zon selamat. Perjalanan tersebut bakal dipenuhi banyak rintangan dan para penumpang harus memec4hkan pelbagai puzzle dalam masa 20 minit sahaja.

Raih perhatian ramai netizen termasuk rakyat Malaysia, ada yang minta buat di Kuala Lumpur!

Perkara yang unik dan menarik ini mestilah selalunya mendapat perhatian ramai orang untuk mencuba. Tidak ketinggalan juga rakyat Malaysia yang seakan cemburu dengan negara jiran sana dan mencadangkan agar pihak LRT di Kuala Lumpur juga dapat menganjurkan aktiviti sebegini.

Agaknya Malaysia akan buat tak aktiviti macam ni? Kalau buat min akan jadi terawal beli tiket untuk rasai sendiri pengalaman kena kejar z0mbi hehehe.

Sumber : LobakMerah

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *