[VIDEO] Cerob0h Masuk Kawasan Peribadi Untuk Mem4ncing, Lelaki Dis3rang Burung Unta ‘Si Penjaga’ Kolam

Sebuah rakaman video memaparkan seorang lelaki diser4ng oleh burung unta selepas menceroboh kawasan peribadi untuk memancing di kolam, lapor Daily Mail.

Lelaki yang dipercayai berusia dalam lingkungan 50 tahun telah diser4ng oleh burung ‘gergasi’ itu di sebuah hartanah berhampiran bandar Yancheng di wilayah timur, Jiangsu pada Sabtu lalu.

Menurut laporan, tiga orang lelaki itu dikatakan membuat lubang di pagar untuk menyelinap masuk kolam berkenaan dan salah seorangnya memilih untuk memancing di tepi kawasan burung unta dipelihara, lapor laman berita Toutiao.

Menerusi rak4man video tersebut, kelihatan lelaki itu meng4cu sebatang g4lah ke arah burung unta itu apabila haiwan itu tiba2 muncul di hadapannya.

Burung yang kuat itu dipercayai mula menyer4ng lelaki itu yang jatuh ke tanah ketika cuba melarikan diri dengan mengerakkan paruhnya ke arah galah itu sambil mendekatinya.

Burung unta tersebut dikatakan menyer4ng sekali lagi dan sempat memij4k lelaki itu semasa dia terbaring di atas tanah sebelum melencong ke ar4h lain, memetik daripada laporan Daily Mail.

Kata Encik Sun, pemilik burung unta itu, dia membeli burung tersebut tiga tahun lalu dan beratnya kini melebih 440 paun (200 kg). Dia juga pernah merasai kemar4han burung itu dan berasa sakit pada seluruh badannya beberapa hari selepas dipijak.

Tambahnya lagi, dia tidak kisah orang mahu memancing di kolamnya. Ada kalanya kawasan itu menjadi sesak pada hujung minggu. Tetapi, dia sentiasa meminta orang ramai memaklumkan kepadanya terlebih dahulu untuk mengelak daripada diser4ng burung untanya.

Pemancing tersebut dilaporkan telah menyelinap masuk ke dalam hartanah miliknya dan hanya mengetahui selepas menyemak rakaman CCTV.

Menurut Encik Sun, pemancing yang diser4ng itu tidak mengalami sebarang keced3raan selepas kejadian berlaku.

“Saya sangat suka membela burung unta kerana haiwan itu tahu cara melindungi harta saya lebih bak berbanding mana2 anjing pengawal,” tambahnya lagi.

Sumber : Daily Mail | SiakapKeli

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *