Kisah Jurutera ‘B4suh’ Otak Majikannya Kerana Gaji Yang diberi Hanya 1.8k Walaupun Pulang Lewat Setiap Hari

Sering kali kita mendengar luahan golongan profesional seperti jurutera dan doktor yang mendapat gaji tidak setimpal j1ka mahu dibandingkan dengan beban kerja mereka.

Golongan seperti ini seolah2 tidak laku dan dipandang rendah di Malaysia, walhal negara-negara luar membayar gaji yang sangat lumayan buat golongan seperti jurutera dan doktor. Di mana silapnya negara kita ini?

Juga adalah satu kebiasaan apabila gr4duan lepasan Ijazah Sarjana Muda dibayar gaji sama paras dengan golongan lepasan SPM. Persoalan yang sama buat kita semua, di manakah silapnya?

Seorang jurutera, Ir Abdul Rahman Bahasa ada berkongsikan pengalaman beliau ketika berhadapan dengan majikan yang biad4p dan tidak menghargai para pekerja. Satu perkongsian yang menarik untuk dib4ca!

Baca perkongsian penuh b3liau di bawah:

Apa yang boleh kita pelajari dari perkongsian ini?

Perkongsian beliau bukanlah bertujuan untvk mengajak kita semua agar menjadi kurang ajar terhadap pihak majikan, namun apabila anda merasa beban kerja semakin meningkat dan tidak berpatutan dengan gaji yang diberi, buatlah sesuatu untuk pertahankan diri anda.

Asas kepada kehidupan, kita perlu belajar menyayangi diri sendiri untuk hidup bahagia.

Kredit: Ir Abdul Rahman Bahasa | LobakMerah

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *