[VIDEO] P0lis Berhenti Depan Penunggang Mot0sikal Yang Tak Pakai Helmet. Kemudian Ini Yang Berlaku…

VIDEO ADA DI HUJUNG ARTIKEL

Tular sebuah video memaparkan seorang penvnggang mot0sikal tidak memakai topi keledar ketika berada di sebuah persimpangan lampu isyarat berdekatan Taman Ekoflora, Johor Bahru.

Rakaman kamera papan pemuka kenderaan atau dashcam itu dimuat naik menerusi akaun Facebook Sukan Star TV mem4parkan perbuatan selamba ‘rider’ tersebut yang sedang menunggu lampu merah.

Bagaimanapun, tiba-tiba muncul sebuah kereta pacuan empat roda dipandu anggota p0lis melalui hadapan ‘rider’ berkenaan sebelum singgah menegur perbuatannya yang tidak memakai topi keledar.

Sedar melakukan kesalahan atas jalan raya, ‘rider’ terbabit dilihat memakai kasut wedges tinggi itu segera memakai topi keledar yang diletakkan dalam r4ga motor sekali gus mengundang perhatian orang sekeliling.

Bukan itu sahaja, dia juga dilihat seperti menjelirkan lidah terhadap anggota sambil menghidupkan semula enjin motosikalnya selepas kenderaan p0lis beredar dari persimpangan tersebut.

Rakaman berdurasi 31 saat itu mendapat 127,000 tontonan dan 6.500 tanda suka selain 413 komen netizen yang rata-rata terhibur serta berseloroh selepas menonton situasi berkenaan.

Menurut netizen, mujur ‘rider’ itu tidak diken4kan tindakan saman sebaliknya anggota p0lis sekadar menegur supaya tidak mengulangi kesilapan sama.

Terkejut sampai mati enjin

Nasib la p0lis tegur je

Rasa kepala dia batu kot?

Nasib tak kena angkut

Video :

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *