Wan1ta Tanpa Kep4la Terd4mpar Di Pantai, Ingatkan M4yat Rupa2nya…

Kemunculan seorang w4nita tanpa kep4la ditemui terd4mpar di pantai, ramai ingatkan ia m4yat sebenar namun rupanya2nya…

Pengunjung di sebuah pantai dalam d4erah Bang Saen di Chonburi, timur Thailand berdepan detik cemas apabila sekujur tubvh ‘may4t‘ wan1ta ditemui terd4mpar tanpa kepala, lapor Daily Star.

Insiden tubvh tanpa kep4la yang terd4mpar di pantai berkenaan turut mengakibatkan penduduk tempatan terkejut hingga mereka tekad untuk melaporkannya kepada pihak berkuasa.

Bagaimanapun setelah pihak polis dan b4ntuan perubatan bergegas ke lokasi kejadian, mereka mendapati bahawa tubvh ‘m4yat’ wanita tersebut sebenarnya ialah sebuah p4tung s3ks jenis silikon.

Perkara itu membuatkan puluhan pengunjung di pantai berken4an berasa tertipu dengan penemuan tersebut yang pada awalnya disangka may4t.

Menurut jurucakap pol1s daerah Bang Sean, “Pasukan penyelamat menerima makluman daripada orang ramai bahawa mereka melihat seorang w4nita dalam keadaan tidak sed4rkan diri.

“Anggota penyelamat kemudiannya bergegas ke lokasi kejadian dan mendapati bahawa ia rupanya hanyalah sebuah p4tung,” katanya.

Tambah jurucakap itu lagi, kep4la patung berkenaan telah hil4ng dengan bah4gian b4wahnya (badan) terded4h, di samping menyatakan harganya dipercayai bernilai lebih RM2,500.

“Kami percaya bahawa anak p4tung itu telah dibuang ke dalam sungai atau saliran sebelum memasuki laut dan dihanyutkan sehingga pantai. Ia telah dialihkan dari kawasan itu.

“Sekiranya pemilik mahu menuntut semula p4tung tersebut, mereka boleh meng4mbilnya di balai bomba dan penyelamat,” katanya lagi.

Sumber: Daily Star | SiakapKeli

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *