Aku surirumah. Aku izinkan su4mi kahwin lain tetapi deng4n syarat

Foto sekadar hiasan. Assalam semua pembaca. Nak kongsikan cerita, ni fb kawan saya. Laki saya mintak izin nak kahwin lain. alasan? Sebab saya dah hodoh, tak style macam dulu. Kat rumah pakai kain batik je. Anak 4 orang.

3 lelaki dan sorang perempuan. Dulu saya secretary. So selalu siap cantik. Tapi husband suruh behenti kerja, jaga anak. Husband saya lebih dari mampu nak kawin 2 dari segi kewangan. Tapi lain2 saya tak berapa yakin.

Jadi saya bagi syarat, nak k4win boleh, amek cuti 2 bulan, jadi suri rumah. Jaga anak 4 org yang “active” ni. Nak tengok dia boleh urus diri s3ndiri macam sekarang tak. Still smart macam sekarang tak. Sedangkan dia pun saya y4ng urus.

Dia izinkan saya pergi bercuti selama 2 bul4n tu. Dia fikir konon amek hati la sebab saya boleh izinkan dia kawin.

Alhamdulillah kami bahagia semula. husband betul betul berubah. Husband mula tolong sama2 jaga anak2, jaga rumah. B4wak saya dating. Bawak saya pergi spa.

Belikan saya baju baru. Senang cerita. Cantiknya isteri, disebabkan ada suami yang menyokong dibelakangnya.

Jadi suami, kalau isteri tak cantik, tanya diri sendiri, apa je yang awak lakukan utak cantikkan isteri? jangan tau nak cari lain je. selami apa yang isteri lalui hari2.

Btw saya pun menangis hari2 dalam masa bercuti 2 bulan tu sebab rindukan anak2

Ramai terkesan dgn perkongsian ini. Apa reaksi warganet.

Nadia Erina, Puan memang bijak. Maaf saya cakap , sebilangan suami bukan semua ya. Bila dh senang atau selesa lupa jasa isteri dibelakang takbir. Keperluan dia isteri siap sedia, jaga anak2 tunggang terbalik.

Bila buruk rupa paras isteri dikatakan hodoh. Tapi masalahnya isteri tak de masa utak diri sendiri semua ala kadar saja sbb hidup dia utak suami dan anak2.

Cuba bg masa utak isteri, suami jaga anak2 kejap2 dh tanya bila nak balik. Anak2 buat perangai bagai. Habis selama isteri jaga tu anak tak buat perangai ke?

Suami isteri sepatutnya sama2 menggalas tanggungjawab rumahtangga bersama. Bukan lepas kpd 1 pihak saja. Kalau rasa tak nak, tak payah berumah tangga. Menyusahkan anak orang saja.

Azizah Zara, first time saya dengar pengakuan/tindakan bijak seorang isteri. Tahniah, awak buat yang terbaik. Salute awak.

Moga jadi contoh ikutan para isteri kat luar yang mghadapi masalah Sama mcm awak. Tindakan awak yang sgt2 rasional. Tanpa “Latah meluru” sangat Bagus untum ajar lelaki macam ni. Moga awak kekal bahagia sis.

Abdul Hafiz, Ni lah silapnye lelaki. Bila wife dah xcantik mula lah nak kawin lain. Sebelum tu ade tak suami bagi duit belanja kat isteri?. Duit untuk cantik kan diri?.

Ni tau buat anak je. Setahun sekali bagi bini ngandung. Duit belanja pun tak bagi. Macam mana lah bini nak cantik.

Mohd Yatim, Yang ni saya sokong 100% untuk memberi pengajaran dan pemahaman kepada suami2 yang tak paham2 dan saja tak nak paham kenapa isteri jadi macam tu.

Dah lah sanggup korbankan keadaan fizikal yang lawa kerana mengandungkan zuriat (kadang2 korbankan nyawa), korbankan masa dan tenaga jaga anak dan keperluan suami.

Kadang2 korbankan masa untuk keluarga sendiri demi keluarga suami dan bermacam2 lagi pengorbanan yg dilakukan.

Apa pula kata dan pendapat anda. Jangan lupa kongsikan di ruangan komen

Sumber : BelumBalik

About admin

Check Also

[VIDEO] Tular Rak4man CCTV, Wanita Dicvlik Tiga Lelaki Bersenjata Di Tumpat

Seorang wanita yang dipercayai bekerja sebagai ejen kosmetik dilaporkan telah hilang selepas diculik tiga orang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.