Pesan Ayam G0reng, Wanita Terkejut Dapat ‘Tu4la Goreng’ Bersalut Tepung

Apa perasaan anda kalau memesan makanan ayam goreng tapi yang dapat tuala goreng? Mesti anda berada bengang dan geram bukan? Namun itulah pengalaman seorang wanita yang dikenali sebagai Alique Perez ketika memesan makanan di restoran Jollibee, Filipina melalui aplikasi perkhidmatan penghantaran makanan Grab.

Menurut Alique Perez, dia mem3san ayam goreng itu untuk an4knya namun kemudian merasa hairan apabila ayam goreng itu terasa liat semacam apabila dig1git. Dia pun kemudiannya menanggalkan lapisan tepung pada ayam goreng tersebvt.

Perez terkejut besar apabila mendapati bukan isi ayam yang disalut tepung dan digoreng, tetapi tuala pengelap yang berwarna biru!

“Perbuatan ini sangat menjijikkan. Bag4imana anda boleh memasukkan tuala pengelap dalam adunan tepung dan menggorengnya seperti ayam,” kata Perez.

Insiden tersebut sangat menjijikan dan Perez yang mengakui selama ini beranggapan segala kisah viral yang pelik mengenai apa yang ditemui dalam makanan adalah rekaan semata-mata untuk viral, namun kini dia sendiri yang menjadi mangsa situasi sedemikian.

Perez turut menyuarakan kebimbangannya mengenai makanan-makanan lain yang turut disediakan pada hari tersebut yang kemungkinan turut terjejas disebabkan tuala tersebut, menggunakan minyak sama.

Selepas hantaran Alique Perez itu menjadi tular, Jollibee kemudian mengeluarkan kenyataan mereka dan meminta maaf. Mereka juga komited untuk berhati-hati dalam penyediaan makanan untuk kepuasan pelanggan mereka.

Selain itu francais Jollibee yang menyediakan ‘tuala goreng’ itu juga ditutup 3 hari untuk siasatan.

Sumber : NangTime

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *