[VIDEO] “Dah 3 kali berlaku”, Penggali Kubur K0ngsi Pengalaman Jen4zah Hidup Balik Sebelum Dikebumikan

Dalam banyak2 cerita mengenai pekerjaan seseorang, jarang sekali kita mendengar kisah yang berlaku disebalik pekerjaan penggali kubur.

Baru2 ini, perkongsian daripada seorang penggali yang dikenali Ayep telah mendapat perhatian netizen apabila dia menceritakan pengalamannya berjumpa dengan jen4zah yang hidup kembali.

Jen4zah hidup b4lik

Perkongsian itu dibuat men3rusi satu sesi live dan sedutannya dikongsikan oleh satu pengguna TikTok. Menurut Ayep, dia dan rakannya baru sahaja selesai gali kubur untuk seorang wanita yang baru sahaja men1nggal dun1a.

Bagaimanapun, dia kemudiannya menerima panggilan untuk membatalkan sesi pengebumian kerana dimaklumkan bahawa j4sad wan1ta itu telah hidup kembali.

“Pukul 8:30 tadi, saya dekat luar. Saya pergi lepak dengan k4wan. Lepas tu saya dapat berita daripada kawan saya. Dia suruh standby, nak kebumikan jen4zah perempuan dalam pukul 11 lebih macam tu. Saya terus balik, kawan-kawan dah standby pergi kubur set up keluarkan l4mpu, cangkul, touch up lubang yang mana tak elok.”

“Lepas tu, pukul 9:23 macam tu, kawan saya info balik, dia cakap t4k jadi kebumikan sebab jen4zah hidup balik.”

Ayed turut menegaskan bahawa apa yang berlaku itu benar dan bukan rekaan. Malah, Ayep menjelaskan bahawa perkara sebegini sudah 3 kali berlaku.

Ada juga jen4zah yang hidup kembali selama 5 tahun sebelum men1nggal dun1a dan ada juga jen4zah yang disahkan men1nggal dun1a dan hidup balik, nakun men1nggal dun1a semula selepas beberapa jam.

“Kitaorang dekat sini dah tiga kali berlaku. Yang seorang jen4zah men1nggal lepas tu dalam berapa jam macam tu dia hidup balik. Dia hidup dalam 5 tahun macam tu lepas tu dia men1nggal tahun lepas.”

“Yang kedua, dia dah men1nggal lepas tu dia hidup balik selama beberapa jam, lepas tu men1nggal.”

Video tersebut telah membuatkan ramai netizen terkejut dengan peristiwa tersebut dan ia meraih 1 juta tontonan sepanjang 3 hari ia dikongsikan.

Sumber : LobakMerah

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *