“Nasib baik tak t4nam”, Lelaki Disahkan Men1nggal Oleh Doktor ‘Terjaga’ Betul2 Sebelum M4suk Kubur Sebab…

Ibarat diberi peluang kedua, mac4m tu lah agaknya perasaan keluarga dari India ni bila sesuatu berlaku semasa mereka sedang uruskan jen4zah anaknya yang diisytiharkan m4ti oleh doktor.

Menurut The Independent, Mohammad Furqan telah terlibat dalam kem4langan pada 21 Jun hingga menyebabkan dia ced3ra p4rah dan terpaksa dirawat di hospital selama berhari2 sebelum dia disahkan men1nggal pada hari Isnin, 1 Julai lalu.

Abang Furqan, Mohammad Irfan berkata, selepas adiknya ini disahkan men1nggal, mereka telah membawa jen4zah adiknya untuk dikebvmikan dan segala persiapan pengebvmian dah disiapkan. Kubur pun dah gali.

“Kami terkejut, masa tengah buat persiapan pengebvmian, kami terlihat otot Furqan bergerak”

Furqan yang berusia 20 tahun ini bangun betul2 sebelum dia dit4nam di dalam kubvr.

Terkejut dengan apa yang mereka lihat, keluarga ini terus menghantar Furqan ke hospital Ram Manohar dan bila diperiksa, doktor di sana m3nemui yang remaja ini masih hidup lagi!

“Pesakit ni dalam keadaan kritikal, tapi dia bukan mati otak. Nadi dia berdenyut, tekanan darah dan refleksnya masih berfungsi. Dia sekarang dah diberikan bantuan pernafasan.” – Ketua pegawai perubatan Lucknow Narendra Agarwal

Rupa2nya, Furqan disahkan men1nggal oleh doktor selepas keluarga dia memberitahu pihak hospital yang mereka kekurangan duit untuk terus bayar yuran hospital.

“Kami dah bayar INR700,000 (RM41,507) kepada hospital swasta tersebut dan bila kam beritahu yang wang kami tak mencukupi, mereka mengesahkan Furqan men1nggal.”

Ketua pegawai perubatan berkata yang mereka akan mengambil serius tentang insiden ini dan akan membuat siasatan dengan teliti.

Macamlah tak ada cara lain untuk settlekan masalah kewangan selain dari sahkan pesakit tu m4ti kan? Mana intergriti doktor kat hospital tu?

Sumber : LobakMerah

About admin

Check Also

[VIDEO] Tular Rak4man CCTV, Wanita Dicvlik Tiga Lelaki Bersenjata Di Tumpat

Seorang wanita yang dipercayai bekerja sebagai ejen kosmetik dilaporkan telah hilang selepas diculik tiga orang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.