[VIDEO] “Kita tunggu dekat 1 jam lebih”, Lelaki Marah Petugas Kesihatan, Dakwa Ambulans Lambat Punca Mangsa M4ut?

Kem4langan boleh berl4ku pada bila2 masa lebih2 lagi masa musim hujan sekarang ni, banyak jalan yang licin.

Baru-baru ini, seorang penumpang kereta Axia m4ut selepas kereta yang dinaikinya itu terbabas di Jalan Pudu, Kuala Lumpur, lapor Utusan.

Bagaimanapun, satu video yang telah dimuatnaik oleh @majoritiofficial mengenai kemal4ngan ini telah mendapat perhatian ramai apabila seor4ng lelaki dilihat sedang memarahi petugas kesihatan yang tiba di tempat kejadian.

Dalam video tersebut, lelaki y4ng memarahi pegawai kesihatan tersebut mengatakan bahawa mereka telah menunggu bantuan untuk tiba di temp4t kejadian selama satu jam lebih.

Itulah, tengok kita panggil sudah berapa lama, kita tunggu nak dekat satu jam lebih, bang. Jangan kira bang, bangsa ke k4um ke apa bang, ini manusia. Sekarang senang cerita awak cakap, sudah meningg4l.”

Bagaimanapun, dua petugas kesihatan di lokasi kejadian itu kelihatan tenang dan terus melakukan tugas mereka tanpai menghiraukan amukan dari lelaki berkenaan.

Dilaporkan, kenderaan yang dipandu oleh seorang wanita berusia 23 tahun ini telah hilang kawalan sebelum melanggar tiang batu di kiri jalan.

Pemandu yang mengalami kecederaan itu telah di hantar ke zon merah manakala penumpang lelaki yang berusia 30 tahun ced3ra p4rah dan disahkan m4ut di lokasi kejadian.

Rata2 netizen di ruangan komen video ini turut memberikan pendapat mereka mengenai kelewatan ambulans ketika memberikan bantuan kecemasan serta ada yang menceritakan pengalaman mereka sendiri alami kejadian seperti ini.

Mungkin tak cukup pekerja atau ambulans masa tu kot. Apa-apa pun takziah untuk keluarga mangsa. Moga terus kuat…
Sumber : LobakMerah

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *