[VIDEO] Jururawat tr4uma lih4t lelaki on4ni depan m4ta secara ‘LIVE’ atas bumbung rum4hnya

SEORANG jururawat berdepan detik menakutkan apabila dihendap seorang lelaki gila s3ks yang bertindak melakukan aksi on4ni di atas bumbung rumahnya pada pagi Selasa.

Lelaki terbabit dipercayai mel4kukan aksi tersebut sebanyak dua kali iaitu pada pukul 5.57 pagi dan 10.09 pagi sewaktu mangsa sedang berseorangan di rumahnya.

Mangsa menetap di Taman Kristal, Shahbandar, Tuaran Sabah.

Kejadian terbabit mula tular sejak Rabu selepas mangsa berkongsi klip video yang meminta bantuan ramai bagi mengesan suspek.

Bercerita kepada UtusanTV, Haine Laimon, 38 berkata, kejadian pertama berlaku sewaktu dirinya sedang tidur di dalam bilik sebelum terdengar suara kucing yang mengiau dengan kuat.

“Saya dengar juga bunyi bising yang pelik datang dari sebuah lagi bilik dan saya dapati ada lelaki berdiri di atas bumbung di luar tingkap,” kat4nya ketika dihubungi UtusanTV.

Tambahnya, lelaki terbabit berpak4ian serba hitam dan bertopeng muka dengan menampakan mata sahaja, sebelum dilihat melarikan diri.

Malah, lelaki terbabit juga telah bertindak licik dengan mengalihkan kamera litar tertutup (CCTV) menghala ke atas supaya aksinya yang menyelinap naik ke atas bumbung rumah tidak dapat dirakam.

Susulan kejadian itu, Haine tampil ke balai polis bagi membuat laporan dan pihak polis telah datang ke rumahnya bagi membuat pemeriksaan lanjut.

Haine berkata, dia kemudian telah meminta bantuan pekerja penyel3nggaran datang ke rumah bagi membetulkan CCTV yang dirosakkan lelaki tersebut.

Bagaimanapun, ketika Haine sedang bersiap untuk ke tempat kerja, dia mendapati terdapat seorang lelaki bertopeng seluar dalam dan tidak berseluar telah datang kembali ke bumbung rumahnya.

Malah, Haine juga sempat merakamkan sosok lelaki terbabit dari dalam rumah yang t4npa segan silu melakukan aksi on4ni.

“Saya cakap dengan dia nak hubungi polis sebab ber4ni datang lagi ke rumah saya.

“Dia kata kau telefonlah, tapi kau tengok ini (kem4luan). Kau ingat ya,” cerita Haine.

Jelasnya, kejadian terbabit membuatkan dirinya trauma, terkejut, marah serta geram akan tindakan tidak bermoral lelaki terbabit.

“Kata2 dia buat saya teringat sehingga kini,” ujarnya.

Malah, pemeriksaan di tingkap mendapati suspek telah membuat percubaan mengumpil kunci tingkap disyaki untuk menyelinap masuk.

Menurut Haine, dia kini menetap di rumah keluarganya di Penampang buat sementara waktu atas faktor keselamatan dan berharap agar lelaki itu segera ditangkap polis.

Sumber : UtusanTV

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *