Tanya Dahulu Sebelum M4suk Parkir, Tindakan Pemandu Honda Ini Dipvji Netizen

Baru-baru ini seorang pemandu Honda dipvji netizen apabila tindakannya bertanya mengenai ruangan parkir kosong kepada pem4ndu lain telah mencuri perhatian ramai.

Pada awal video berdurasi 36 saat itu, kelih4tan kereta perakam video itu berhenti di kawasan parkir sebelum datang sebuah Honda BR-V memotong dari belakang untuk menvnggu (sambil membuka lampu signal) sebuah Proton Saga kelu4r dari ruang kotak parkir.

Namun sebelum dia masuk ke dalam ru4ng kotak parkir y4ng kosong itu, lelaki itu keluar daripada keretanya dan menuju ke arah kereta belakang untuk bertanya sama ada pem4ndu itu berhenti kerana menunggu ‘ruang parkir’ di hadap4n mereka.

Bagaimanapun pemandu kereta belakang dip3rcayai menyatakan dia tidak menunggu ruangan parkir itu, lalu lelaki yang memandu Honda itu k3mbali semula ke d4lam keretanya dan terus meletakkan keretanya di dalam ruang tempat letak ker3ta tersebut.

Rata-rata ramai netizen yang men0nton v1deo pendek itu menyatakan pemandu itu satu dalam seribu kerana mempunyai akhlak budi pekerti yang tinggi s4nggup turun daripada kereta untuk bertanya terlebih dahulu — tidak mahu ambil kesempatan ke atas orang lain.

Dalam pada itu, orang ramai juga berp3ndapat mungkin dia juga sedang dalam keadaan terburu-buru untuk pergi ke suatu tempat sekitar kawasan itu kerana kelihatan dia berlari-lari anak menuju semula ke arah keretanya selepas mendapat kepastian daripada pemandu di belakangnya.

Semoga ‘tindakan kecil’ pemandu Honda itu menjadi tauladan buat orang ramai yang boleh dicontohi pada masa akan datang.

* Ikuti VOCKET CAR CLUB melalui Facebook dan Instagram untuk ketahui perkembangan dan isu semasa automotif dari dalam dan luar negara.

Sumber : TheVocket

About admin

Check Also

‘Berpada-Pada Mengata & Menghina Isu Poligami’ – Nora Ariffin

Sejak akhir-akhir ini, isu poligami menjadi satu topik hangat yang diperkatakan di media sosial. Jangan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *