Sekumpulan Semut Kant0i Tengah ‘Melarikan’ Rantai Emas, Mvngkin Nak Jual Untuk Membeli Gula.

Semut merupakan s4lah satu serangga yang mvdah dilihat dan didapati di mana-mana sahaja termasuk di kawasan rumah. Kebiasaannya semut-semvt ini sering menghurungi benda manis atau sisa-sisa makanan yang tidak dibersihkan dengan b4ik oleh para penghuni rumah.

Semut juga seringkali dikaitkan d3ngan kerajinan yang tinggi kerana mereka dilihat seolah-oleh tidak pernah berputusa asa ket1ka mahu melakukan sesuatu seperti mengangkat benda-benda yang besar dan lebih berat darip4da mereka.

Baru-baru ini tular video m3ngenai sekumpulan semut yang menjadi bahan perbualan orang ramai disebabkan gelagatnya. Berl4ku di Indon3sia, satu video yang kelihatan agak aneh memaparkan sekumpulan semut sedang gig1h bertungkus lumus menghurungi dan mengangkut sesuatu benda yang besar.

Ingatkan gula atau sisa mak4nan, tapi rupanya rantai emas
Pada mulanya, semut-semut 1ni disangkakan sedang mengangkat sisa-sisa makanan atau bangkai serangga lain, namun terny4ta sangkaaan itu salah sama sekali. Bila diperhatikan dengan teliti, rupanya semut-semut itu s3dang mengangkut dan ‘melarikan seutas rantai emas

Perakam video yang mervpakan pemilik rantai emas itu berasa hairan dan bingung memikirkan bagaimana kumpulan semvt itu boleh berpakat untuk ‘melarikan rantai emasnya. Mujurlah perbuatan semut-semut itu dised4ri oleh wanita ini yang kemudian merakamkan video tersebut.

VIDEO 1:

Saya tidak tahu nak k4ta apa lagi, tetapi serius saya terperanjat memikirkan ke mana semut itu nak bawa rantai say4. Harap selepas ini orang lain akan tahu dan lebih berhati-hati dalam menyimpan barang. 1ni modus pencurian yang baru.

Alahai, mujurlah wanita pemilik rantai ini nampak perbuatan semut-semut itu, kalau tidak mungkin tak pasal-pasal orang lain boleh kena tuduh mencuri pula kan.

VIDEO 2:

Rata-rata net1zen terhibur melihat video yang dikongsikan itu dan berseloroh mengatakan semut-semut itu mahu menjual rantai itu bagi membeli gula.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.
JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>
FOLLOW KAMI DI PAGE….
TERIMA KASIH.

About admin

Check Also

Kotak Hitam Pesawat Terhempas Di Nepal Ditemukan

Pasukan keselamatan telah berjaya menemui kotak hitam milik sebuah pesawat, Yeti Airlines ANC ATR 72 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *