Pegawai B0mba Berkhatan Di Usia 25 Tahun, Mengaku Sakit Tetapi Teruja..

Seorang Pegawai Bomba Bantuan (PBB) dari B4lai Bomba dan Penyelamat (BBP) Yan mencuri perhatian ramai apabila dia dikhatankan bersama 38 kanak-kanak bervsia 7 hingga 12 tahun di BBP Yan

Jelas K Saravanan, 25, dia menawarkan d1ri untuk berkhatan selepas dimaklumkan program ini dilakukan secara percuma anjuran BBP Yan dengan kerjasama Hosp1tal Yan. Difahamkan, Saravanan sudah tujuh bulan bertugas sebagai PBB di situ.

Jelas pemuda ini dalam satu kenyataan, d1a mengaku berkhatan itu adalah sakit, namun ia adalah satu pengalaman yang menyeronokkan. Saravanan juga menyatakan d1a menerima sokongan penuh dari rakan seperjuangannya untuk melakukan khatan.

Apabila ditanya berkenaan pemilihannya untvk berkhatan, Saravanan berkata ini adalah bertujuan untuk kebersihan diri meskipun dia berasa takut pada aw4lnya.

Saya memang nak berkhatan untuk kebers1han diri daripada kuman sebab itu saya tawarkan diri (berkhatan) walaupun saya seorang saja berketurunan India. Mvla-mula berdebar jugalah tapi lepas selamat dikhatankan, perasaan takut hilang,” jelasnya kepada sumber.

Untuk rekod, Majlis Berkhatan dan Kesyukvran BBP Yan bersama Komuniti Yan mendapat sumbangan daripada Jabatan Sukarelawan Malaysia, Petronas Gas, B0mba Komuniti, Ahli Parlimen Jerai, Bank Rakyat dan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia.

SUMBER:Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Kotak Hitam Pesawat Terhempas Di Nepal Ditemukan

Pasukan keselamatan telah berjaya menemui kotak hitam milik sebuah pesawat, Yeti Airlines ANC ATR 72 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *