Anwar Mahu Hapuskan Aktiviti Ejen Monopoli Lesen Tapak Perniagaan Yang Selalu Kaut Untung Atas Angin…

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim m4hu amalan membenarkan ejen atau orang tengah memonopoli lesen tapak perni4gaan penjaja dan tapak bazar Ramadan dihapuskan di seluruh negara.

Beliau berkata, aktiviti itu menyeb4bkan penjaja dan peniaga sukar mencari tempat untuk berniaga sekali gus menj3jaskan peluang golongan itu untuk berniaga.

“Berapa ramai yang nak cari tempat pern1agaan begitu susah. Saya percaya sama juga seperti pasar Ramadan itu dimon0poli beberapa kalangan orang yang mahu berniaga.

“Mereka bangun pagi, masak pada bul4n puasa dan waktu berbuka puasa kerana perlu bayar sewa tapi bayar ejen y4ng monopoli tapak terbabit,” katanya di Konvensyen Hari Penjaja dan Peni4ga Kecil Peringkat Kebangsaan Tahun 2022, di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) semalam.

“Usaha ini tidak sukar sama sek4li bagi membantu penjaja dan peniaga kecil. Sekiranya boleh dilakukan, sebah4gian besar masalah boleh dileraikan, kemudian kita angkat (naik taraf) t3mpat perniagaan lebih baik.

“Saya mahu jelaskan, sekiranya aw4l tahun hadapan ia (masalah) tidak selesai, saya akan turun ke Pasar Keramat untuk selesaikan,” katanya.

SUMBER:um

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

Kotak Hitam Pesawat Terhempas Di Nepal Ditemukan

Pasukan keselamatan telah berjaya menemui kotak hitam milik sebuah pesawat, Yeti Airlines ANC ATR 72 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *