“Depan Mata Sendiri, No More Makan Mamak” – Video Viral Tlkus Meratah Ayam G0reng Di Restoran Mamak

Tular di media sosial sejak aw4l pagi Jumaat, 23 Disember 2023, video menunjukkan seekor tikus sed4ng meratah ayam goreng yang dijual di sebuah restoran mamak.

Kejadian itu disaksikan send1ri oleh saksi, Zoey Hanafiah, yang kemudian memuat naik video tersebut d1 akaun Twitternya.

“(Berlaku di) depan mata send1ri. No more makan mamak, janji,” tulisnya pada ciapan tersebut.

Depan mata sndiri, No More mk4n mamak janjiii

Sejak dimuat naik pada jam 5.o4 pagi, video tersebut telah ditonton lebih dari 1.8 juta kali dan diretw3et lebih dari 7,318 kali.

Video tersebut turut menarik p3rhatian pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang meminta saksi tamp1l memberi maklumat agar tindakan segera dapat diambil.

“Mohon bantu kami berikan maklumat. Kami akan ambil tindakan selanjutnya dengan kadar segera,” – Twitter KKM.

Sementara itu, netizen turut mendesak Zoey mendedahkan nama dan lokasi premis tersebut bagi mengelakkan lebih ramai lagi mangsa makanan tercemar.

“Please beritahu dekat mana tempat ni? Biar semua orang tahu. Sudahlah makanan itu tercemar, nanti boleh kena cirit-birit, muntah-muntah, malah leposprosis,” kata Faa.

“Satu kesalahan besar kalau tak beritahu detail gerai/restoran/kawasan kejadian ini. Kencing tikus bukan benda yang boleh dibuat main, gurau atau content,” kata Norhisyam.

Sumber: Twitter Zoey Hanafiah

About admin

Check Also

Penyondol tak patut hidup bahagia kat dunia ni – Ahli keluarga Datin Zalina

Beberapa individu yang dipercayai ahli keluarga Datuk Zainal Abidin Hassan tampil meluahkan perasaan berhubung kontroversi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *