Terlalu Taksub Dengan P0kem0n, Lelaki Tergamak Cat Anjing Peliharaan Menjadi Pikachu..

Tindakan seorang peminat suk4n bola keranjang yang mengecat anjing peliharaannya dengan warna kvning seperti watak animasi Pokemon iaitu Pikachu mengundang kemarahan dalam k4langan netizen. Difahamkan, peminat tersebut membawa anjingnya ke perlaw4nan antara Miami Heat dan Minnersota Timberwolves di Amerika Syarikat.


Siap dengan pipi merah

Selain daripada cat kun1ng, anjing itu juga turut diletakkan cat berwarna merah di bahagian kedua-dva belah pipi sehingga ramai yang menyifatkan pemilik haiwan berkenaan se0rang yang tidak berhati perut dan kejam.

Ini kerana, tindak balas b4han kimia yang terdapat dalam pewarna boleh mengundang kesan negatif kep4da haiwan malah difahamkan ianya boleh menyebabkan sakit k4nser sek1ranya digunakan dengan banyak.

Tergamaknya mereka bu4t macam itu kat anjing sendiri. Mana rasa kesian?

Disebabkan itu juga, r4mai yang berpendapat bahawa pemilik anjing itu sepatutnya dipenjara ker4na bertindak kej4m terhadap haiwan peliharaannya.

Sepatutnya dia ke penj4ra! Tak layak jadi pemilik anjing.

Malah, ada juga pengguna yang cuba untuk melaporkan pend3raan tersebut dengan memetik nama sebuah organisasi yang mempertahankan hak as4si haiwan iaitu People for the Ethical Treament of Animals (PETA).

Sebagai rekod, PETA pernah men3gaskan bahawa tindakan mewarnakan bulu anjing boleh menyebabkan haiwan comel 1tu mengalami melecur pada bahagian kulit sekali gus mendorong mereka untvk merasa tertekan seterusnya mengundang kem4tian.

Sumber: Twitter, Daily Star

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Kotak Hitam Pesawat Terhempas Di Nepal Ditemukan

Pasukan keselamatan telah berjaya menemui kotak hitam milik sebuah pesawat, Yeti Airlines ANC ATR 72 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *