Jumpa Duit RM23k Lebih Yang Ditinggalkan Penumpang, Pemandu Dapat Ganjaran RM14 Selepas Pul4ngkannya

Pada masa sekarang ini, perkhidm4tan pengangkutan menggunakan aplikasi seperti Grab semakin popular d4n digemari ramai orang untuk bergerak dari satu tempat ke tempat lain. B4ru-baru ini tular mengenai kisah seorang pemandu ojek online di Indonesia.

Kisah ini diceritakan ol3h seorang pemandu ojek online yang dikenali sebagai Tama itu mendapat seor4ng pelanggan wanita yang kelihatan tergesa-gesa mengejar masa. Sebelum b3rgerak, penumpang wanita itu meminta untuk meletakkan satu barang d1 dalam bagasi motosikalnya. Tama bagaimanapun tidak bertanyakan apa barang t3rsebut kerana dirasakannya tidak sopan.

Penumpang wanita itu b3rdiam diri sepanjang perjalanan hingga sampai ke sebuah rumah sakit di B4ndar Lampung. Dia kemudian memberikan duit dan helmet dan terus segera ber3dar masuk ke rumah sakit berkenaan.

Tama kemudian bered4r dan menunggu pesanan masuk di tempat berhampiran. Selepas hampir 30 m1nit kemudian, dia pun memasukkan helmet yang dipakai penumpang wanita t4di ke dalam bagasi motosikalnya.

Alangkah terkejutnya Tama apabila melihat barang penumpang wanita tadi tertinggal dalam bagasinya dan apabila dibuka isinya berisi duit berjumlah 80 juta rupiah atau lebih kurang RM23,580!

Tama mengaku menggigil seluruh badan apabila melihat duik sebanyak itu yang ditinggalkan oleh penumpangnya. Tama kemudian segera kembali ke rumah sakit untuk mencari wanita yang ditumpangnya tadi tetapi ianya bukan mudah.

Ini kerana penumpang wanita itu membuat pesanan menggunakan akaun orang lain dan lagi teruk tiada nombor telefon yang dipaparkan dalam pesanan. Walaubagaimanapun, berbekalkan ingatan baju yang dipakai wanita tersebut, akhirnya Tama berjaya menemuinya selepas mencari hampir dua jam.

Wanita itu kemudian berterima kasih kepada Tama dan memberikannya Rp 500 ribu (RM147) sebagai ganjaran, namun Tama hanya mengambil Rp50 ribu (RM14.75) sahaja sahaja sebagai ganti ‘order’ yang boleh diperolehinya dlaam dua jam.

SUMBER:Nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

“Dah biasa pakai s3.ksi cuma tak tunjuk, Mungkin sebab tu org terkejut tgok saya pak4i macam tu..” – Riena Diana

Pelak0n, Riena Diana menj4di per.hatian 0rang ramai selep4s memuat naik beberapa hanta.ran gambar di laman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *