Atlet MMA Victoria Lee Meninggal Dunia Pada Usia 18 Tahun

14 jam lalu
Hanis,
Atlet MMA Victoria Lee Meninggal Dunia Pada Usia 18 Tahun
Atlet sukan seni bela diri campuran (MMA), Victoria Lee dilaporkan meninggal dunia pada usia 18 tahun pada 26 Disember lalu, lapor CNA.

Difahamkan, kakaknya Angela Lee mengesahkan kematiannya pada hari ini menerusi laman Instagram dan mengatakan ia memberi keterangan yang sukar buat keluarganya untuk menyelesaikan perkara itu.

“Pada 26 Disember 2022, keluarga kami mengalami sesuatu yang tidak perlu dilalui oleh keluarga.

“Amat sukar berkata ini, Victoria kami telah meninggal dunia. Dia pergi terlalu cepat dan keluarga kami benar-benar hancur sejak itu, kami merinduinya.

“Lebih daripada segala-galanya di dunia ini. Keluarga kami tidak akan pernah sama. Kehidupan tidak akan pernah sama,” katanya.

Kematian Victoria Lee di Hawaii diumumkan secara terbuka oleh Taman Memorial Valley of the Temples di Kaneohe pada Jumaat lalu, tetapi punca kematiannya tidak didedahkan kepada umum.

Victoria Lee dilahirkan di Hawaii dan telah mewakili kedua-dua Syarikat Amerika dan Singapura sebagai ahli pasukan MMA United dan Evolve MMA.

Atlet MMA itu telah disenaraikan sebagai penolong pengajar di Evolve MMA, rangkaian gim seni mempertahankan diri di Singapura.

Memetik South China Morning Post, dia berkongsi kedudukan dalam pertarungan MMA profesional keempatnya menentang Zeba Bano dari India, di ONE di Prime Video 6 pada 14 Januari di Bangkok.

Dia turut diberi gelaran ‘The Prodigy’ dan merupakan adik kepada ONE juara lightweight dan welterweight Christian Lee.

Difahamkan, Victoria Lee membuat penampilan pertama MMA profesionalnya pada Februari 2021, menewaskan pemain Thailand Sunisa Srisen.

Sumber: CNA

About admin

Check Also

Kotak Hitam Pesawat Terhempas Di Nepal Ditemukan

Pasukan keselamatan telah berjaya menemui kotak hitam milik sebuah pesawat, Yeti Airlines ANC ATR 72 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *